Revine – Interconti, o finală aşteptată (Fotbal – Campionatul Municipal)


Intră acum și în grupul de

Semifinalele ediţiei 2009 a Campionatului Municipal de Fotbal au opus cu adevărat cele mai bune echipe. În prima dintre ele faţă în faşă s-au aflat grupările Interconti şi NTS, două formaţii care se cunosc foarte bine şi au oferit întotdeauna meciuri spectaculoase.

Nici cel din prima semifinală a ediţiei 2009 a Campionatului Municipal nu a făcut excepţie şi a smuls aplauze din partea spectatorilor prezenţi în număr mare în tribunele arenei „Ramiro”. Mai mobili decât adversarii lor, cei de la Interconti au marcat primii prin Radu Crăciun în urma unui un-doi cu Dan Cazacu. Cel mai bun jucător al echipei Interconti în partida cu NTS, Dan Cazacu a înscris şi el după o fază rapidă.

La 2-0 pentru Interconti cei de la NTS se ambiţionează şi vor reveni în joc prin golul marcat de Haraga. Mai mult chiar, tinereţea celor de la NTS îi va aduce în situaţia de a răsturna scorul de pe tabelă prin punctele reuşite de Marius Macovei şi autogolul lui Vasile Moşuc.

La 3-2 în favoarea lor, cei de la NTS vor mai reduce din turaţie şi experienţa celor de la Interconti va deveni decisivă. Aşa cum am menţionat anterior, Dan Cazacu cel mai bun jucător de pe teren va marca de două ori şi va aduce victoria echipei Interconti cu 4-3. Primul din cele două goluri reuşite de Dan Cazacu a fost de-a dreptul senzaţional fiind înscris din foarfecă pe spate.

Aşadar, Interconti a reuşit din nou să se impună în faţa echipei NTS şi din nou la limită, dar în urma unui joc de senzaţie. O menţiune deosebită şi pentru formaţia NTS care ar fi putut trece de orice echipă marţi 4 august, dar nu de cei de la Interconti.

Interconti: Vornicu – Moşuc, Crăciun, Tcaciuc, D.Cazacu, D.Magdalena, M.Baltă, M.Ududec, C.Nacu.

NTS: Livinschi – Marius Macovei, D.Haraga, L.Luca, F.Haraga, Ungureanu, Perijoc, Buzuleac, I.Cazacu.

Cea de-a doua semifinală a Campionatului Municipal de Fotbal a opus echipele Revine şi Apropo Cafe. Mare favorită, echipa Revine, campioana en-titre, a început mai greu partida şi tinerii de la Apropo Cafe au profitat prin Adrian Ciocan, cel mai inspirat jucător al lor din ultimele jocuri. La 1-0 în favoarea adversarilor lor, cei de la Revine au „revenit” în meci graţie dinamismului şi tehnicii de excepţie a lui Victor Romaşcanu, combinat cu experienţa lui Mihai Guriţă şi a lui Bogdan Tudoreanu.

Au fost suficiente trei momente de neatenţie a celor de la Apropo Cafe şi Tudoreanu, Romaşcanu şi Guriţă au dus scorul la 3-1 în favoarea celor de la Revine.

La acest scor ambiţia proverbială a echipei Apropo Cafe se face simţită, Răzvan Bernicu reducând din handicap cu un şut înşelător. Este doar 3-2 pentru revine în jocul cu Apropo Cafe şi totul pare posibil. La acest scor se va produce probabil cea mai controversată fază a campionatului, o fază similară cu cea de la Mondialul din 1982, când portarul german Schumacher i-a schimbat dantura francezului Batiston. La o minge înaltă în apropierea careului celor de la Revine, Adrian Ciocan se va ciocni cu portarul Dumitru Botezatu ieşit la intervenţie. Cei doi cad la pământ şi mingea care a fost trimisă la diferenţă de fracţiune de secundă se va duce în bara porţii echipei Revine pentru ca apoi să fie degajată în aut. Arbitrii Vasile Tacu şi Gheorghe Ignătescu au considerat ciocnirea ca fiind un moment din joc lăsând faza să curgă.

Această decizie a nemulţumit serios formaţia Apropo Cafe, dar mai ales pe Adrian Ciocan care a dat pur şi simplu cap în cap cu portarul Botezatu. Nervii au scăpat de sub control şi jucătorul celor de la Apropo Cafe l-a atacat pe portarul Botezatu încercând să-şi facă singur dreptate. În urma altercaţiei produse ambii jucători au fost eliminaţi de pe teren.

Scăpaţi de un egal, ar fi fost 3-3 dacă mingea intra în poartă, cei de la Revine se desfăşoară în atac şi valoarea lui Guriţă şi inspiraţia lui Tudoreanu vor stabili scorul final, 5-2 pentru echipa campioană. O menţiune şi pentru Constantin Siminiceanu care s-a descurcat excelent pe postul de portar al celor de la Revine.

Apropo Cafe: Schul – Popadiuc, Beudeanu, Saociuc, Ciocan, Maloş, Fodorea, Bernicu, Cristurean.

Revine: Botezatu – Tudoreanu, Siminiceanu, Bernard, Guriţă, Romaşcanu, O.Ciobanu, Gugeanu, Podariu, N.Grosu, V.David, I.Trandafir.

Aşadar, în finala mare a ediţiei 2009 a Campionatului Municipal de Fotbal, vineri 7 august de la ora 19.00 se vor întâlni echipele Revine şi Interconti, în timp ce în finala mică, de la ora 18.00, vor juca formaţiile NTS şi Apropo Cafe.


Intră acum și în grupul de