„Căutăm încă rotiţa de schimb”, declara Leonard Bibirig, înaintea partidei cu Steaua (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Leonard Bibirig, antrenorul principal al CS Universitatea, zâmbea puţin după victoria împotriva Stelei. Înainte însă, aprecierile la adresa jocului elevilor săi nu erau deloc molipsite de entuziasm. „Lipsesc anul acesta din teren trei jucători. Jocul nostru funcţiona ca un angrenaj şi când o rotiţă lipseşte, angrenajul nu funcţionează. Căutăm încă rotiţa de schimb”, a declarat el.

Confruntările tari avute de suceveni cu echipele participante la Memorialul „Mihai Mironiuc” au fost în opinia sa un câştig. „A fost un turneu util, în condiţiile în care am jucat cu echipe bune, care vara aceasta s-au întărit cu jucători de valoare, ca Ştiinţa Bacău sau Minaur. Noi îi avem pe cei pe care îi avem, de banii pe care îi avem. Promovăm şi formăm jucători români, tineri. Steaua şi Ştiinţa, de exemplu, schimbă în timpul jocului câte o linie de handbalişti de aceeaşi valoare, noi nu prea avem cu ce schimba şi efortul celor din teren este mare pentru că joacă întreaga partidă. Dar asta este situaţia şi va trebui să facem faţă, dacă vrem să ne atingem obiectivul anul acesta, locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale”, a concluzionat Leonard Bibirig.

CS Universitatea Suceava pleacă săptămâna aceasta la un alt turneu de pregătire ce se desfăşoară la Braşov, unde se vor întâlni şi cu Dinamo Bucureşti şi din nou cu Ştiinţa Bacău.

Stelistul Ionuţ Georgescu i-a îngrijit glezna lui Brădăţan

Aproape de finalul partidei cu Steaua Bucureşti, suceveanul Costel Brădăţan s-a accidentat dureros la glezna dreaptă. Extrema Stelei, Ionuţ Georgescu a ajuns la el odată cu medicul partidei şi i-a acordat suceveanului o atenţie de-a dreptul grijulie. În timp ce medicul încerca să-i ogoiască durerile lui Brădăţan cu chelen, stelistul îi ţinea şoseta în jos suceveanului, îmbărbătându-l.
Gestul său, de o omenie tot mai rar întâlnită în confruntările de handbal vine probabil de la faptul că Georgescu ştie ce înseamnă durerea.

În urmă cu trei ani, când era jucător în Spania la Bidasoa, el a suferit o ruptură de ligamente în timpul unei partide la Naţională, accidentare ce l-a ţinut departe de handbal un retur întreg de campionat şi i-a şi încheiat colaborarea cu spaniolii.


Intră acum și în grupul de