Pandurii din Târgu Jiu au făcut instrucţie cu „răzeşii” de la CSU Suceava (Handbal masculin)


Intră acum și în grupul de

În prima partidă a turneului dotat cu „Cupa Steaua”, turneu ce se desfăşoară la Chiajna, CS Universitatea Suceava a întâlnit formaţia Pandurii Târgu Jiu. După evoluţiile foarte bune din Memorialul „Mihai Mironiuc” şi turneul găzduit de CS Braşov, formaţia suceveană a încercat să-şi verifice limitele întâlnind chiar adversara ei din prima etapă de campionat, grupare pregătită de Vasile Stângă.

„Mişcarea” sucevenilor poate fi considerată excelentă având în vedere faptul că oltenii au transferat câţiva jucători de valoare din campionatele Serbiei, Spaniei şi din campionatul României, jucători care trebuiau urmăriţi la lucru.

Elevii directorului tehnic Petru Ghervan şi ai antrenorului Leonard Bibirig au evoluat bine în prima repriză, reuşind să ţină aproape de formaţia gazdă care a evoluat cu mult elan, chiar dacă în tribune nu se aflau decât câţiva spectatori. Circulaţia bună a mingii şi pregătirea fizică de excepţie au compensat plusul de tehnicitate al unor handbalişti ca Humberto şi Kukrica, cele mai bune achiziţii ale celor de la Pandurii Târgu Jiu alături de portarul dinamovist Dragomir şi sârbul Vukas.

Conducerea tehnică a formaţiei sucevene a hotărât să-l menajeze puţin pe interul dreapta Adomnicăi şi să ofere şansa de a juca şi altor handbalişti care au evoluat mai puţin în campionat. Evoluţia bună a lui Acatrinei, combinată cu una la fel de bună a portarului Pralea au făcu ca scorul să se menţină echilibrat. Deşi la un moment dat au fost conduşi cu trei goluri, sucevenii au revenit şi la pauză scorul a fost 17-16 pentru Pandurii Târgu Jiu.

Dacă în prima repriză handbaliştii de la CS Universitatea Suceava au practicat un handbal bun, în repriza secundă ei s-au complăcut puţin în ideea că joacă într-un amical şi au dat ocazia oltenilor să se desfăşoare. Având în minte cele trei puncte din patru pierdute în sezonul trecut în faţa bucovinenilor, Pandurii din Târgu Jiu s-au mobilizat şi au aplicat o corecţie cu iz de avertisment sucevenilor învingându-i cu 35-27. De remarcat faptul că cei trei jucători noi veniţi din campionatele Europei la Pandurii Târgu Jiu, Kukrica, Humberto şi Vukas au marcat 18 goluri, mai mult decât jumătate din totalul înscris de olteni pe tabela de scor.

CS Bucovina Suceava: Pralea, I. Andrei – Tcaciuc, Şoldănescu, Adomnicăi, Bursuc (1), Curcă, Dospinescu (3), Chiruţ (3), Mitrea (5), Zvanciuc (2), Luscan, Cezar Mihai, Grigorie (1), Acatrinei (6), Gavriloaia (6).

Leonard Bibirig crede că obiectivul propus – locul V – este foarte îndrăzneţ

La finalul meciului pierdut de CS Universitatea, antrenorul Leonard Bibirig a precizat că echipa sa nu a urmărit să obţină un rezultat pozitiv, cât mai ales să bifeze o nouă etapă de pregătire. „Participăm la un turneu foarte important, la care mai sunt prezente şi alte formaţii puternice. Pentru noi acest turneu face parte din procesul de pregătire al campionatului. Până la startul noului sezon sperăm să rezolvăm problemele de joc. Cred că în acest meci băieţii au jucat mai relaxat, ceea ce nu este permis. Noi suntem o echipă tânără, care doar prin muncă îşi poate realiza obiectivele de performanţă. Ne-am propus pentru noul sezon clasarea pe locul 5, ceea ce mi se pare un obiectiv foarte îndrăzneţ şi greu de realizat, în condiţiile în care majoritatea echipelor s-au întărit considerabil”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava.


Intră acum și în grupul de