FC Vaslui, aproape de o calificare istorică (Fotbal, Europa League)


Intră acum și în grupul de

FC Vaslui – AEK Atena 2-1

FC Vaslui a reuşit un rezultat istoric în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, reuşind să învingă, joi seară, pe propriul teren, mult mai titrata formaţie elenă AEK Atena, cu scorul de 2-1.

Returul care va stabili echipa calificată în grupele competiţiei este programat peste o săptămână în capitala Greciei.

Elevii lui Cristi Dulca s-au impus la capătul unui meci de infarct, după o „dublă” de efect a brazilianului Wesley. Sud-americanul a deschis scorul în minutul 28, cu o lovitură de cap bine plasată, iar grecii au egalat în minutul 70 prin Blanco. Moldovenii au reuşit golul victoriei tot în urma unei lovituri de pedeapsă, obţinută de Ljubinkovici şi transformată cu precizie de Wesley în minutul 83.

Traian Băsescu, preşedintele României, a fost aşteptat de suporterii vasluieni la meciul de aseară, dar, în cele din urmă, n-a mai ajuns pe Stadionul „Municipal”. Preşedintele a fost ieri în judeţul Vaslui, unde a vizitat o fermă deţinută de Adrian Porumboiu, patronul „galben-verzilor”.

Ca o palidă consolare, fanii vasluieni l-au putut privi la tribuna oficială pe Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ şi preşedintele de onoare al rivalei locale, Ceahlăul, el bucurându se ca un copil la golurile gazdelor.

Ilie Iordache a fost rezervă la echipa elenă, intrând pe teren în finalul partidei. Fotbalistul de 24 de ani a semnat în urmă cu câteva luni cu AEK, dar n-a debutat încă într-un meci oficial.
Au evoluat formaţiile:

FC Vaslui: Hăisan – Akakpo, Zubar, Farkaş, Bălace – Genchev, Pavlovici (76, Gângioveanu), Ljubinkovici, Gerlem (86, Zmeu) – Temwanjera (90, N. Jovanovici), Wesley. Antrenor: Cristian Dulca.

AEK Atena: Saja – Koutromanos, Majstorovici, Geraldo, Georgeas – Makos, Nsaliwa, Manduca, Leonardo (90, Gkentsoglou) – Blanco (89, I. Iordache), Djebbour. Antrenor: Dusan Bajevici.


Intră acum și în grupul de