ISU Suceava se antrenează pentru calamităţi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Într-o mică „pauză” de activitate, angajaţii ISU Suceava nu stau degeaba. Pe parcursul zilei de miercuri, toate forţele de intervenţie ce puteau fi cooptate au participat la o acţiune de pregătire şi formare pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale.

Pentru o mai bună derulare a exerciţiului, a fost aleasă şi o locaţie pe măsură – barajul Bucecea, de pe râul Siret. Scenariul imaginat de organizatori a fost destul de dramatic : digul de protecţie se rupe, iar o mare parte din apa acumulată începe să se reverse, să rupă din maluri şi să ameninţe cu inundaţii.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine. A fost doar un exerciţiu! Angajaţii ISU şi celelalte forţe solicitate în ajutor ulterior s-au descurcat de excepţie.

Din păcate, de fiecare dată când se întâmplă catastrofe naturale, atât în judeţ cât şi în ţară, autorităţile şi organele abilitate pentru a interveni sunt luate pe nepregătite.


Intră acum și în grupul de