A plătit FC Braşov 120.000 de euro pentru Roman? Cui?


Intră acum și în grupul de

Ajuns la echipa naţională, unde a bifat deja trei prezenţe, contra Lituaniei, Ungariei şi Franţei, şi om de bază la liderul Ligii I (FC Braşov), Mihai Roman este dorit de Steaua şi FC Timişoara, suma vehiculată pentru o eventuală cumpărare a sa fiind între 1 şi 1,5 milioane de euro. De doi ani de când a plecat de la Cetatea, la Suceava se ştie că fotbalistul ar fi ajuns la Braşov din postura de jucător liber de contract. Bomba a lansat o însă Ion Neculaie. Patronul echipei de sub Tâmpa a spus marţi seara, la o emisiune a unui post central de televiziune că FC Braşov ar fi plătit 120.000 euro pentru achiziţionarea lui Roman.

Suporterii Cetăţii Suceava ştiu foarte bine că Mihai Roman a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei locale între 2005 2007. Mijlocaşul a părăsit gruparea de pe Areni la finele sezonului 2006 2007, când Cetatea a retrogradat în Liga a III a. A rămas însă un semn de întrebare în privinţa condiţiilor în care Roman a plecat de la Cetatea la Braşov. La Suceava se ştie că fotbalistul ar fi plecat sub Tâmpa din postura de jucător liber de contract. Numai că, marţi seara, la emisiunea “Contraatac” de la GSP TV, în direct s-au aflat Gigi Becali (patronul Stelei) şi Ion Neculaie (patronul FC Braşov). Discutând despre condiţiile financiare în care jucătorul ar putea ajunge în Ghencea, la moment dat, moderatorul emisiunii l a întrebat pe Neculaie cât a plătit pentru transferul lui Roman la echipa sa. Răspunsul a venit de la Gigi Becali: “Roman a fost adus la Braşov de la Cetatea Suceava pentru 2000 de euro daţi la comisii”. Ion Neculaie a negat spusele lui Becali. Mai mult decât atât, Neculaie a spus că “se poate dovedi cu acte că FC Braşov a plătit la Suceava 120.000 euro în schimbul lui Roman”.

Şi acum vine ca o adevărată bombă întrebarea suporterilor de rând ai Cetăţii: dacă e adevărat ce spune Neculaie, atunci unde sunt acei bani?!!!

Dumitru Moldovan: “Roman era liber de contract când a plecat la Braşov”

Dumitru Moldovan, preşedintele de atunci al Cetăţii, spune că “ar fi fost extraordinar ca echipa noastră să fi încasat aceşti bani de pe urma transferului lui Roman, dar jucătorul era liber de contract. Dacă domnul Neculaie spune că a dat la Suceava 120.000 de euro, atunci trebuie să aflăm cine a primit aceşti bani, pentru că Cetatea Suceava nu a încasat în niciun caz această sumă”, a declarat Moldovan.

Fostul preşedinte spune că Roman nu a vrut să şi mai prelungească contractul cu FC Cetatea şi că suma de 120.000 de euro e un “ştou” aruncat de Neculaie către Becali

După plecarea lui Roman au existat mai multe speculaţii cum că jucătorul ar fost neplătit intenţionat pentru a deveni jucător liber de contract ori că ar fi fost sfătuit de cei de la Braşov să şi depună memoriu la FRF pentru a putea ajunge mai uşor sub comanda lui Răzvan Lucescu, antrenorul de atunci al ardelenilor. “Nu este nimic adevărat. Roman a venit în 2005 la Cetatea. În primul an avea contract de 5000 de dolari, în al doilea de 9000 de dolari, iar în vara anului 2007 nu a vrut să-şi prelungească contractul cu Cetatea. El era cu banii la zi. Când am încercat să dau de el pentru a-i propune să semneze un nou angajament cu noi, mi s-a spus că ar fi plecat în Anglia la fratele lui. El era jucător liber când a plecat de la Suceava. Cred că ce s-a vorbit în emisiunea de marţi seara au fost nişte ştouri între Becali şi Neculaie. Totuşi Gigi Becali ştie el ceva, de a spus că Braşovul a dat bani la comisii”, a adăugat Dumitru Moldovan.

Primarul Ion Lungu anunţă verificări dacă se demonstrează că Ion Neculaie are dreptate

Primarul Ion Lungu a declarat că nu ştie detaliile prin care Roman a ajuns la Braşov şi găseşte explicaţia în curtea fostului preşedinte, Dumitru Moldovan. “Cel mai bine poate să vă informeze domnul Moldovan, care era preşedintele Cetăţii în acea perioadă. Eu îmi amintesc doar că Roman era dorit atunci şi de FC Vaslui, dar nu am mai multe informaţii referitoare la felul în care el a fost transferat. Oricum, dacă e adevărat ce spune domnul Neculaie, vom face nişte verificări pentru a vedea unde sunt acei bani”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Ciprian Anton: “La club nu este niciun acord de transfer al lui Roman şi nicio hârtie de la FRF prin care Cetatea este somată să plătească restanţele către Roman”

Dumitru Moldovan: “Care restanţe? Jucătorul era cu banii la zi”

“Dacă s-ar fi încasat vreun ban de pe urma lui Roman, atunci acest lucru se poate verifica prin acte” a mai precizat Dumitru Moldovan. Actualul preşedinte, Ciprian Anton, spune că la club nu există niciun acord de transfer al jucătorului Roman. “Am cerut la contabilitate să se verifice dacă s-a încasat vreun leu şi în zilele următoare voi şti cu exactitate”, a spus Ciprian Anton. Mai mult decât atât, Ciprian Anton spune că ar fi interesat dacă în acea perioadă la clubul Cetatea a ajuns vreo hârtie de la FRF prin care gruparea suceveană să fie anunţată că are de plătit vreo restanţă către fotbalistul Mihai Roman. “În mod normal se trimit de la federaţie astfel de hârtii, dar nu există aşa ceva la club”. Fostul preşedinte, Dumitru Moldovan spune că nici nu ar avea cum să existe vreo asemenea hârtie din moment ce jucătorul era cu banii la zi, clubul nu avea nicio restanţă financiară către el, iar, mai mult decât atât, lui Roman îi expirase contractul cu Cetatea, el nedorind să şi-l prelungească. “Roman avea contract pe un an de zile cu Cetatea. L-a prelungit în vara lui 2006 pentru încă un an, iar în 2007 nu a mai dorit să facă acest lucru”, explică Moldovan.

Preşedintele Braşovului nu răspunde la telefon. Doar DNA Suceava poate să elucideze misterul care învăluie acest transfer

Am încercat să-l contactăm şi pe preşedintele grupării FC Braşov, însă Dinu Gheorghe nu a răspuns la telefon. Totuşi, dacă patronul ardelenilor, Ion Neculaie susţine declaraţia dată la emisiunea “Contraatac” cum că a Braşovul ar fi plătit 120.000 de euro pentru Roman şi spune că poate demonstra asta cu acte, iar la Suceava se neagă cu vehemenţă acest lucru, forurile abilitate, în special DNA Suceava, ar trebui să facă lumină în acest caz. Una dintre părţi minte, iar, dacă spusele lui Neculaie sunt adevărate, cel mai mult are de pierdut FC Cetatea Suceava.


Intră acum și în grupul de