Echipa locala de volei, CSMU LPS Suceava, se pregateste sa „atace” prima liga


Intră acum și în grupul de

Cu aproape o săptămână înaintea debutului de sezon 2009-2010, echipa locală de volei, CSMU LPS Suceava, şi-a prezentat lotul de jucători cu care va aborda noua ediţie a Diviziei A2-Est. Prezentarea oficială a jucătorilor şi staff-ului sucevean a avut loc la Quartz Cafe din incinta Iulius Mall, aceasta fiind prima acţiune de acest gen din istoria de peste jumătate de secol a echipei locale de volei.

La fel ca şi anul trecut, în noua stagiune, care va debuta sâmbăta viitoare cu un meci în deplasare la Galaţi, voleibaliştii antrenaţi de Victor Pancu vor să se afle în prim-planul seriei estice a eşalonului secund, obiectivul echipei fiind accederea la barajul de promovare în prima ligă.

Încă de anul trecut, CSMU LPS Suceava beneficiază de sprijinul Iulius Mall Suceava, aportul financiar fiind unul semnificativ. Totodată, Primăria Suceava, CSMU LPS Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava au contribuţii financiare importante în vederea susţinerii echipei de volei.

Victor Pancu, antrenorul echipei, împreună cu dr. Traian Căldare, directorul sportiv CSMU LPS Suceava, Stelian Nistor, asociat Iulius Mall Suceava şi doi jucători ai lotului sucevean de volei au declarat joi, în unanimitate, în cadrul unei conferinţe de presă că, o dată cu sprijinul primit din partea complexului comercial şi a celorlaţi parteneri, echipa suceveană „s-a pus pe picioare”.

Antrenorul Victor Pancu a subliniat faptul că valoarea echipei a crescut, „am completat lotul cu doi tineri, care au evoluat în Divizia A, deci, avem un mare plus faţă de anul trecut”, mai mult, acesta a ţinut să precizeze că bugetul alocat anul acesta a fost cheltuit „cu chibzuială”, pentru a acoperi necesităţile echipei.

Întrebat de unde a venit ideea finanţării voleiului sucevean, Stelian Nistor a declarat că tot timpul a existat o legătură emoţională între el şi acest sport, din cauza relaţiei de prietenie dintre el şi Victor Pancu, antrenorul echipei, dar şi din cauza faptului că „în tinereţe” a cochetat cu voleiul.

Jucătorii care au luat parte la conferinţă, Lucian Huţuleac şi Andrei Sasu, s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte evoluţia CSM Suceava, declarând că acum echipa este mai experimentată şi că „de data asta putem spera la mai mult”.

În concluzie, după ani de zile în care intrase într-un evident con de umbră, la CSMU LPS Suceava se pun bazele construirii unei echipe solide, care în următorii ani să atace promovarea în prima ligă, acolo unde Suceava a fost prezentă ani la rând.

Prima accedere în Divizia A s-a produs în 1961, când echipa se numea Fulgerul Suceava, pentru ca după câţiva ani petrecuţi din nou în eşalonul secund, echipa devenită între timp CSMU Suceava să revină în 1974 în elita voleiul românesc. Punctul culminant a fost atins la finele ediţiei 1983, când CSMU Suceava s-a clasat pe locul 5, în Divizia A, iar la un moment dat, în echipa suceveană erau şi componenţi ai naţionalei României, Udişteanu fiind un exemplu elocvent. În prezent, sub îndrumarea profesorului Victor Pancu şi a dr. Tudor Căldare, care ocupă funcţia de director tehnic, CSMU LPS Suceava se poate spune că se află pe drumul cel bun.

După locul 2 ocupat la sfârşitul ediţiei trecute de campionat şi o participare la barajul de promovare în Divizia A1 de la Braşov, formaţia suceveană are ambiţii mari. Lotul a fost completat doi jucători de la Unirea Dej, Stefan Someşan şi Silviu Suson şi unul de la Iaşi, Lucian Soveja, astfel că antrenorul Pancu are la dispoziţie un lot echilibrat în care îşi pune mari speranţe.

Echipa a efectuat şi un stagiu de pregătire centralizată la Câmpulung Moldovenesc, are un echipament nou, la fel ca toate grupările din prima ligă şi multe dintre echipele de nivel internaţional, iar recent s-au achiziţionat şi 22 de mingi.

Iată lotul echipei CSMU LPS Suceava pentru sezonul 2009-2010: Andrei Sasu, Andrei Giurcă, Tudor Orăşanu, Lucian Huţuleac, Sebastian Ursachi, Andrei Bocancea, Ştefan Someşan, Silviu Suson, Mihai Prodan, Lucian Soveja, Cristian Cosovan şi Bogdan Maxim.

Miercuri, 23 septembrie, CSMU LPS Suceava a disputat penultimul meci de verificare împotriva prim-divizionarei VCM LPS Piatra Neamţ, echipa antrenată de Victor Pancu efectuând un test util în perspectiva noului sezon competiţional.


Intră acum și în grupul de