Program incarcat pentru atletii suceveni (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Cristina Casandra se pregăteşte pentru Crosul Loteriei Române. Silviu Casandra e în aşteptarea naţionalelor la 50 km marş, iar Cristi Prâsneac încearcă să intre în “Guinnes Book”.

După ce a petrecut câteva zile pe plaiurile natale, la Zalău, Cristina Casandra şi-a reluat pregătirile pentru ultimele curse din acest an. Pe 25 octombrie, atleta suceveană va participa la Crosul Loteriei Române, o competiţie de tradiţie, ajunsă deja la a 12-a ediţie. ‘‘Mă antrenez în continuare şi sper să nu mai am probleme medicale astfel încât să fiu în plenitudinea forţelor fizice la ora concursului’‘, a precizat sportiva legitimată la CSM Suceava.

Pana atunci însă, pe 10 octombrie Cristina Casandra se va afla la Vatra Dornei unde a fost invitată de Cristi Prâsneac la Cupa Dornelor, iar pe 17 octombrie va fi la Suceava cu prilejul celei de-a treia ediţii a Grand Prix-ului care-i poartă numele.

Cristi Prâsneac (CSM Dorna Vatra Dornei) face parte din lotul de atleţi profesionişti care încearcă să intre în Cartea Recordurilor, în Turul Phenomenal Gillette, cea mai lungă ştafetă din lume (peste 3000 de km)! Semnalul de start a fost dat în seara zilei de 21 septembrie, la ora 19, în Piaţa Unirii din Bucureşti, alături de atleţii profesionişti, putând alerga orice doritor care se înscrie în prealabil, în cursă. De altfel primul care a dus ştafeta a fost Răzvan Lucescu, antrenorul naţionalei de fotbal.

Turul Phenomenal Gillette trece prin 23 de oraşe importante ale ţării: Reşiţa, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina, Piteşti, Târgovişte, Ploieşti) şi se estimează că se va încheia pe 5 octombrie, tot în Bucureşti. Caravana va trece prin Vatra Dornei duminică, 27 septembrie, atleţii urmând a fi însoţiţi permanent de către forţe de ordine, preparatori fizici şi reprezentanţi ai media, având la dispoziţie, oriunde s-ar afla, acces la asistenţă medicală.

Deşi de câteva luni este membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Atletism şi o antrenează şi pe Cristina, soţia sa, Silviu Casandra îşi continuă şi cariera de sportiv de performanţa. Mai mult decât atât, Silviu Casandra este decis să obţină şi o medalie pe 3 octombrie, când vor avea loc Campionatele Naţionale la 50 km Marş, de la Giurgiu. Campion national en-titre, Silviu Casandra şi-a început pregătirile şi speră să ajungă la o formă sportivă optimă. ‘‘Merg la Giurgiu cu gândul de a da tot ce am mai bun. Este mai greu acum pe trei fronturi mai ales că am mai neglijat pregătirea, dar cred că în proba de 50km avantajul meu îl reprezintă experienţa’‘, a declarat Silviu Casandra, care la naţionalele de anul trecut a parcurs cei 50km cu timpul de 3h56min33sec.


Intră acum și în grupul de