Au scapat victoria printre degete (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

FC Snagov – Cetatea Suceava 2 – 2

Egale în clasament înaintea acestei runde, FC Snagov şi Cetatea Suceava au rămas în aceeaşi postură şi după meciul de sâmbătă din etapa a VII-a a ligii secunde, încheiat nedecis, scor 2-2. Ambele echipe au urmărit victoria, Cetatea fiind chiar aproape de a obţine primul succes în deplasare însă finalul meciului a adus fiecărei echipe numai câte un punct. Echipa locală a obţinut al treilea rezultat de egalitate din patru deplasări şi se poate spune că a devenit o sperietoare pentru colegele de serie. Cu patru remize în primele şapte etape, Cetatea şi Steaua II sunt campioanele egalurilor din Seria I.

FC Snagov pornea înaintea meciul de pe teren propriu favorită la câştigarea celor trei puncte puse în joc, puncte ce ar fi fost ca un balon de oxigen după ultimele rezultate obţinute în acest debut de sezon. De partea cealaltă, antrenorul Cetăţii a aliniat o formulă de joc bazată mai mult pe contraatac.

Fluierul de început a coincis şi cu primele acţiuni la poarta sucevenilor. Fără ocazii mari de a deschide scorul, dar cu un presing continuu la poarta lui Pascal, ilfovenii au cedat cu greu posesia balonului. Minutul 20 avea să vină, însă ca un fulger asupra jucătorilor lui Mihai Stoica. Cetatea deschidea scorul la prima acţiune la poarta tânărului Măcelaru. Apetri execută perfect, în vinclu, o lovitură liberă de la marginea careului şi sucevenii aveau un avantaj nesperat după cursul jocului. Împinși de la spate de strigătele de la margine ale căpitanului suspendat, Alexandru Radu, Snagovul reuşeşte repede egalarea prin Petrea care profită de mingea sărită peste fundaşii suceveni, iar șutul acestuia îl lasă fără nicio reacţie pe portarul Cătălin Pascal. Meciul reintră în normal şi nimic nu prevedea golul de dinainte finalului primei reprize. Halip centrează, cu boltă, de pe stânga şi Plecanciuc trimite cu capul în aţe, Cetatea intrând în avantaj la vestiare.

Cea de-a doua repriză începe cu gazdele mult mai avansat. Cataramă îi lasă locul în teren unui alt atacant, Rădulescu, și alb-roşii presează. Demoralizaţi după ratarea de unu la unu cu portarul, a lui Pălimaru, a cartonaşului roşu încasat de Apetri şi de presingul din teren şi din tribune, jucătorii Cetăţii greşesc pe final şi Zeciu aduce egalarea. Rădulescu putea aduce chiar victoria cu două minute înainte de final, dar Pascal scoate miraculos de lângă bară şi meciul se termină fără nicio învingătoare.

Radu e mulţumit cu egalul

La finalul celor 90 de minute, antrenorul Cetăţii s-a declarat mulţumit de punctul acumulat de formaţia sa în deplasarea şi spune că deşi victoria ar fi fost mai bună, rezultatul este unul echitabil. De remarcat şi faptul că în ultimele 10 minute, Ioan Radu a încercat să conserve avantajul de un gol al echipei sale făcând două schimbări cu caracter defensiv: fundaşul Ailenei în locul mijlocaşului Tomaz şi mijlocaşul defensiv Hapiuc în locul atacantului Pălimaru.

“Având în vedere că Snagovul a avut mai mult posesia şi a presat încontinuu, pot spune că rezultatul este unul echitabil. Noi ne-am bazat pe contraatac şi cu toate că am avut puţine ocazii, cred că ale noastre au fost mai clare. Puteam evita primirea golurilor, însă per ansamblu sunt mulţumit de prestaţia jocului în defensivă şi vreau să felicit toţi jucătorii pentru dăruirea lor din teren.”, a declarat Ioan Radu.

De partea cealaltă, antrenorul Snagovului este dezamăgit de rezultatul de egalitate, însă recunoaşte că meciul s-ar fi putut termina şi cu o înfrângere. “Sunt dezamăgit după acest rezultat. Veneam după înfrângerea de la Botoşani şi aveam nevoie neapărat de cele trei puncte. Sunt foarte supărat pe jucătorii mei. Am reuşit să controlăm jocul, însă pe fondul unor greşeli personale inadmisibile la acest nivel, le-am oferit oaspeţilor posibilitatea să ajungă de multe ori la poarta noastră şi să înscrie de două ori. Sunt supărat că nu am câştigat, însă trebuie să recunosc că puteam chiar şi să pierdem această confruntare”, a declarat Mihai Stoica.

Au evoluat formaţiile:

FC Snagov: Măcelaru – Dumitru, Zeciu, Cozma (cpt.), Florea – Petrea, Balauru (‘90 Bereşoae), G. Ene, Cataramă (‘46 Rădulescu) – Pricop (‘71 A. Nistor) – Petrescu. Antrenor: Mihai Stoica

Cetatea Suceava: Pascal – Plecanciuc, Cososchi, Feraru – Apetri, Bernard, Homneac (cpt.), Tomaz (‘84 Ailenei), Halip – Pălimaru (‘82 Hapiuc), Azaharioaei (‘88 Jalbă). Antrenor: Ioan Radu


Intră acum și în grupul de