CS Universitatea e gata sa produca surpriza cu Steaua (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

Steaua MFA Bucureşti – CS Universitatea Suceava, sâmbătă, ora 19

Învinşi greu de HCM Constanţa în etapa precedentă handbaliştii Universităţii Suceava vor juca sâmbătă, în deplasare, la Chiajna, pe terenul formaţiei Steaua MFA Bucureşti, deţinătoarea Cupei României, într-un meci contând pentru etapa a V-a a Ligii Naţionale. „Studenţii” se află la jumătatea clasamentului înaintea acestui joc dar speră să facă un meci bun contra Stelei lui Bozo Rudic şi să se întoarcă acasă cu un rezultat pozitiv.

Bibirig: „Va fi un meci echilibrat”

Din lotul sucevenilor vor absenta în continuare Marius Ignat şi Mădălin Ţuţu, care acuză accidentări mai vechi, iar de la gazde va lipsi Andrei Savenco, suspendat doupă etape. „Avem un meci foarte greu sîmbătă, pe terenul Stelei, o echipă care luptă pentru câştigarea campionatului. Cred că adversarii noştri vor fi foarte motivaţi mai ales datorită faptului că au pierdut două puncte în deplasarea de la Odorhei. Din punctul nostru de vedere, mergem să facem un meci bun, să ne autodepăşăm, iar în urma jocului pe care îl vom presta acolo sper să obţinem un rezultat pozitiv.

Având în vedere că i-am învins pe cei de la Steaua la Memorialul de la Suceava, ei vor dori cu siguranţă să-şi ia revanşa. Eu zic că va fi un meci echilibrat şi echipa care va greşi mai puţin se va impune la finalul jocului. Nu trebuie să uităm că Steaua este o echipă foarte valoroasă cu jucători experimentaţi care sunt componenţi ai echipei naţionale şi joacă şi în Cupa Cupelor. Faptul că nu au reuşit eventul în sezonul trecut este pentru ei o motivaţie în plus”, a declarat antrenorul sucevenilor, Leonard Bibirig.

Tehnicianul Universităţii Suceava a mai ţinut să sublinieze şi faptul că în meciul de sâmbătă, care va fi transmis în direct de Digi Sport, de la ora 19, gazdele vor beneficia pentru prima dată de sprijinul suporterilor. În primele două jocuri de pe teren propriu Steaua a evoluat fără spectatori.

Bibirig îi îndeamnă pe jucători să uite meciul cu Constanţa

Bibirig crede că jucătorii săi trebuie să uite cât mai repede cu putinţă meciul pierdut în ultimele secunde cu HCM Constanţa şi să se concentreze asupra jocului cu Steaua pentru a nu mai repeta greşelile din trecut. „În viaţa oricărui sportiv se spune că meciurile care au trecut se şterg cu buretele, dar noi trebuie să ne concentrăm acum asupra partidei cu Steaua. Pe parcursul acestei săptămâni am încercat să remediem punctele mai slabe ale noastre cu speranţa că în următoarele etape să nu mai repetăm greşelile neforţate din meciurile anterioare”, a declarat Bibirig.

Gavriloaia: „Steaua e favorită, dar sper să fie un meci strâns”

Extrema dreaptă Răzvan Gavriloaia crede că meciul cu Steaua va fi unul dificil însă el îşi doreşte ca CS Universitatea să ţină aproape de bucureşteni până în ultimele momente ale partidei când se poate întâmpla orice. Gavriloaia spune că televizarea meciului pe Digi Sport nu este un motiv în plus pentru el şi colegii săi de a face un meci bun, singura motivaţie fiind aceea de a recupera punctele pierdute cu Constanţa. „Va fi un meci foarte greu pentru noi. După cum ştim cu toţii, în ultimii ani tot timpul am avut probleme cu Steaua, o echipă care se mobilizează bine şi joacă pe teren propriu cu o altă dăruire. Şi valoarea lor este una care îi recomandă ca favoriţi dar sperăm ca jocul nostru să fie unul bun până la finalul meciului când inspiraţia de moment sau mobilizarea va decide soarta întâlnirii. Ar fi bun şi un rezultat de egalitate pe terenul Stelei dar pentru asta trebuie să rămânem în meci până la final, să fie un scor strâns. Ideal ar fi să câştigăm”, a declarat Gavriloaia.

Marcator a 23 de goluri în primele patru etape, Gavriloaia se află pe locul 10 în clasamentul golgheterilor din Liga Naţională fiind totodată cel mai bun marcator al „studenţilor”. „Mă bucur că am reuşit să marchez şi să-mi ajut echipa. Golurile nu sunt marcate pe faze de joc create de mine. Sunt rodul unor scheme repetate şi muncite la antrenamente alături de colegii mei. Chiar dacă meritul finalizării esteal meu, eu cred că am ajuns să înscriu datorită muncii întregii echipe. Sunt bucuros că aceste goluri au ajutat la rezultatele bune de până acum. Consider că am avut un debut bun de campionat cu excepţia meciului de la Tg. Jiu. Cu Constanţa am jucat bine dar din păcate nu ne-a ajutat soarta să luăm şi puncte”, a precizat extrema dreaptă Răzvan Gavriloaia.

Pralea crede în minuni

Prezent la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Steaua, portarul Bogdan Pralea a spus că misiunea sucevenilor de a recupera la Steaua punctele pierdute cu Constanţa nu este una de domeniul fantasticului. „Trebuie să mergem la Steaua cu gândul de a încerca să recuperăm cele două puncte pierdute acasă cu HCM Constanţa. Nimic nu este imposibil aşa că eu zic că suntem în stare să facem o surpriză în meciul de sâmbătă. Cred că Steaua este o echipă la fel de valoroasă ca şi Constanţa, asta dacă ne uităm peste loturile celor două echipe. Pasul greşit făcut de Steaua la odorhei cred că a survenit în urma unei relaxări a steliştilor. Ei au avut cinci goluri avans, iar Odorheiul a venit din urmă şi s-a impus în ultimele secunde, producând o mare surpriză”, a spus Pralea.


Intră acum și în grupul de