Echipa LPS Suceava, care a reprezentat Romania, a castigat turneul international din Republica Moldova (Rugby – Under 19)


Intră acum și în grupul de

În perioada 14-18 octombrie, în Republica Moldova s-a desfăşurat un tradiţional turneu de rugby pentru echipele Under 19. La această a V-a ediţie au participat formaţii reprezentând Rusia, Ucraina, Transnistria şi România. Gruparea care a jucat pentru România a fost echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava pregătită de profesorul Dumitru Livadaru.

Sucevenii au învins în grupă formaţia care a reprezentat Rusia cu 27-12 şi pe cea care a reprezentat Ucraina cu 29-7. În finală, sucevenii s-au impus şi în faţa formaţiei Moldovei cu 21-7.

„Este pentru prima dată, din cele cinci ediţii la care am participat la acest turneu tradiţional, când ne impunem. Am mai fost pe podiumul de premiere al competiţiei, dar nicio dată pe cea mai înaltă. Am onorat rugbiul românesc şi cel sucevean şi le mulţumesc elevilor mei pentru modul în care au abordat toate partidele.

Trebuie să mulţumim directorului LPS Suceava, Dumitru Bernicu, Consiliului Judeţean Suceava şi Asociaţiei Judeţene de Rugby pentru sprijinul acordat pentru a putea participa la turneul internaţional din Republica Moldova. Pe lângă faptul că am cucerit trofeul de campioni, jucătorii noştri Gabi Conache şi Constantineanu au fost desemnaţi ca cei mai buni jucători ai competiţiei”, a declarat antrenorul echipei Under 19 a LPS Suceava, Dumitru Livadaru, care împreună cu Marcel Creţuleac, ajutor de nădejde la CSM Suceava au însoţit echipa la turneul din Republica Moldova.

Din echipa LPS Suceava au făcut parte jucătorii: Polonic, Naiman, Asmarandei, Pentiuc, Lungu, Scolobiuc, Iurea, Constantineanu, Tiron, Conache, Florea, Chiţan, Tun, Simion, Ivan, Alexandroaie, Albu, Croitoru, Codreanu, Ghinea.


Intră acum și în grupul de