Revelionul 2009-2010: bogatie de oferte, criza de cereri


Intră acum și în grupul de

Sucevenii nu “poftesc” încă la Revelion. Deşi preţurile ofertelor au scăzut cu aproximativ 10% faţă de anul trecut, potenţialii cumpărători încă nu se înghesuie să-şi rezerve un loc unde să petreacă mult aşteptatele clipe care marchează trecerea dintre ani.

Cu oferte variate, la preţuri dintre cele mai diverse, cu asta îi întâmpină agenţiile de turism pe sucevenii dornici să afle ce cheltuieli implică un mini-concediu de iarnă.

Administratorul agenţiei sucevene de turism “Hello travel”, Monica Marcu, a declarat pentru NewsBucovina.ro că, sucevenii interesaţi să îşi petreacă revelionul în Austria, la schi, trebuie să scoată din buzunarul “crizat” 265 Euro, bani în schimbul cărora o persoană beneficiază de 8 zile de cazare la o pensiune de trei margarete, având micul dejun şi cina asigurată.

Pentru cei care iubesc Parisul şi vor să respire aer franţuzesc la trecerea dintre ani, există oferte de 10 zile, care includ transportul cu autocarul, cazarea la hoteluri de patru stele în Budapesta, Viena şi Paris şi costă 340 Euro de persoană. Trebuie precizat că pachetul include şi micul dejun.

Doritorii de exotism pot alege Thailanda, locaţie care presupune bineînţeles şi un mai mare efort financiar. Astfel, cei care aleg această ofertă de 11 zile, care include transportul cu avionul, 4 zile de cazare în Pattaya şi patru zile în Bangkok, mic dejun şi ghid, trebuie să-şi golească buzunarele şi să plătească suma de 1 100 Euro de persoană.

Cu 795 de Euro, sucevenii pot să-şi petreacă Revelionul în Dubai. În schimbul acestei sume de bani, o persoană beneficiază de o vacanţă de 9 zile, transport cu avionul, cazare şi mic dejun. Cei care aleg Dubai-ul pot, deopotrivă, să facă plajă sau să-şi petreacă timpul la ski, staţiunea beneficiind de o pârtie artificială, acoperită.

Ofertele din ţară nu sunt mai prejos, preţurile pentru un Revelion la munte fiind destul de piperate. Astfel, patru nopţi de cazare la Sinaia, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, cină festivă în seara de revelion şi de 1 ianuarie, costă 1 490 lei.

Pentru a petrece 6 zile la Predeal, un sucevean trebuie să plătească 1 700 lei, sumă care îi asigură cazarea, micul dejun şi cina şi masa festivă de revelion.

Cei care aleg staţiunea montană Vatra Dornei, plătesc 1 210 lei pentru a petrece patru zile la un hotel de trei stele, oferta asigurându-le micul dejun masa festivă de revelion şi de 1 ianuarie.

Iubitorii spiritului maramureşean au posibilitatea de a petrece 6 zile la Borşa (cazare, mic dejun şi masa de revelion), la un hotel de două stele, în schimbul sumei de 1 330 lei.

Potrivit declaraţiilor administratorului “Hello Travel Agency”, chiar dacă preţurile au scăzut, acest lucru nu atrage încă creşterea cererilor sucevenilor. În concluzie, cei care încă nu sunt “crizaţi” de mult mediatizata criză financiară, au tot timpul pentru a se decide unde, cu cine şi câţi bani vor să investească în mini-concediul de iarnă.


Intră acum și în grupul de