Suceava va beneficia in curand de un modern Complex de Natatie si Kinetoterapie


Intră acum și în grupul de

În data de 18 noiembrie va avea loc inaugurarea Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Vineri, în prezenţa rectorului unităţii de învăţământ sucevene profesor doctor inginer Adrian Graur a avut loc recepţia lucrărilor la care au participat proiectantul, constructorul şi o parte din cei care vor beneficia de modernul complex, adică profesorii din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Noul imobil se desfăşoară pe o suprafaţă de 3.000 mp şi are trei nivele în forma literei T. Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie cuprinde un bazin de înot în lungime de 25 de metri cu şase culoare, laboratoare de kinetoterapie, săli de curs, săli de masaj, saune pentru femei şi bărbaţi şi o sală polivalentă dotată cu aparatură specială pentru kinetoterapie şi masaj.

Investiţia se ridică la 10.000 de lei şi este una dintre cele mai complete şi moderne din România.

„Acest modern complex nu va fi destinat doar studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, ci întregii comunităţi sucevene. Aşadar, pe lângă utilitatea lui reală pentru studenţi, el are ca scop recuperarea celor care avut probleme de sănătate şi a celor cu handicap locomotor.

La acest complex se va putea intra pe baza unui abonament şi a unor recomandări din partea medicilor.

Bazinul din cadrul Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie este unul dintre cele mai performante, el putând fi folosit şi pentru competiţii şi pentru recuperare având o platformă reglabilă prin care se poate ajusta adâncimea şi un panou cu afişaj electronic care indică toate datele legate de bazin şi apa din acesta. Mai mult, acest edificiu beneficiază şi de panouri solare care acoperă necesarul de energie între lunile aprilie şi octombrie, aceste panouri având ca scop reducerea cheltuielilor legate de întreţinerea complexului”, a declarat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesor doctor inginer Adrian Graur.


Intră acum și în grupul de