Cetatea, in cadere libera (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

FC Cetatea a coborât pe locul 15 în clasamentul Seriei I după a treia înfrângere consecutivă, 0-1 pe „Areni” cu FCM Bacău, cea mai slabă echipă care a evoluat la Suceava în acest tur de campionat. Oaspeţii au câştigat trei puncte nesperate graţie autogolului marcat de Dorel Bernard în finalul meciului şi runda a 13-a a fost una cu ghinion pentru echipa locală.

La conferinţa de presă de după meci, antrenorul Gheorghe Poenaru a recunoscut că jucătorii săi s-ar fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate, iar spusele tehnicianului băcăuan s-au văzut şi în evoluţia oaspeţilor, care au avut un debut slab de meci. Nici Cetatea nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor publicului, prezent la meci în număr redus. După un sfert de oră de la startul întâlnirii, băcăuanii au arătat că pot fi periculoşi pe contraatac însă finalizarea lui Ionuţ Radu a lăsat de dorit. Tomaz a şutat peste poarta lui Manea în minutul 20, iar după alte zece minute, Apetri l-a încercat pe goalkeeperul oaspeţilor cu şut violent de la marginea careului. Până la pauză ambele echipe şi-au mai trecut în cont câte o ocazie de gol, Cetatea prin devierea lui Pălimaru iar Bacăul la lovitura liberă executată de Cojocaru.

La revenirea de la vestiare, Ioan Radu l-a introdus pe teren pe Mircea Negru, revenit la Cetatea după o lungă perioadă de absenţă însă cel care a avut golul în vârful ghetei a fost Florin Apetri. Lovitura liberă de la 17 metri executată de mijlocaşul Cetăţii a trecut la o palmă de poarta băcăuanilor lovind plasa laterală. Sucevenii s-au aflat minute bune la cârma jocului însă Homneac şi Tomaz au greşit ţinta. În minutul 61, şutul lui Taban este respins cu o intervenţie la sacrificiu a veteranului Dorel Bernard.

Odată cu trecerea timpului, din tribune au început să se audă fluierăturile spectatorilor. Introducerea lui Dicher în locul lui Tomaz nu a înviorat cu nimic atacul Cetăţii, iar în minutul 78 la o fază banală în care Bernard a vrut să trimită cu capul către portarul Pascal mingea a intrat în plasa porţii sucevene. Din acest moment au început înjurăturile spectatorilor la adresa echipei, iar Bernard nedorind să rămână dator le-a răspuns fanilor cu aceeaşi monedă.

Minutele de prelungire au găsit Cetatea în atac însă fără niciun rezultat pentru că la fluierul de final al partidei, tabela de marcaj a arătat 0-1, iar jucătorii suceveni au părăsit cu capul plecat gazonul de pe Areni.


Intră acum și în grupul de