Echipa LPS Suceava la cota de cinci victorii consecutive (Rugby)


Intră acum și în grupul de

În mod sigur echipa momentului la categoria juniori din Suceava este formaţia de rugby Under 19 a Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Într-un campionat cu 11 formaţii, cele mai bune din ţară, gruparea pregătită de profesorul Dumitru Livadaru este lideră în dauna unor echipe ca Steaua, Pantelimon şi Metrorex Bucureşti, CSM Baia Mare sau Cleopatra Constanţa.

În ultima rundă de campionat sucevenii s-au impus într-un meci dominat clar în faţa celor de la CSM Baia Mare, ajungând în mod absolut surprinzător pe locul I în clasament.

„M-a bucurat evoluţia jucătorilor mei în acest meci şi am fost impresionat de modul în care s-au dăruit. Mai mult chiar a fost o bucurie, atât pentru mine cât şi pentru sportivi, ca în tribune să se afle elevi de la LPS Suceava, colegi de-ai lor dar şi profesori care au venit să-i încurajeze.

În urma victoriei cu CSM Baia Mare am ajuns pe primul loc în clasament şi vrem ca şi în ultima rundă pe terenul celor de la Steaua să facem un meci bun pentru a ne consolida una din primele două poziţii în clasament.

Sistemul competiţional din acest an, cu play-off din primele patru echipe clasate din 11, avantajează formaţiile situate pe primele două poziţii care vor fi gazde mai târziu în partidele decisive”, a declarat antrenorul echipei de rugby Under 19 a LPS Suceava, Dumitru Livadaru.

„Efortul făcut pentru prezentarea în campionat a echipei de rugby Undr 19 a meritat”, a afirmat directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu

În ultimul an multe din echipele care evoluau în campionatele juniorilor la diferite sporturi au fost retrase din competiţiile oficiale din cauza situaţii financiare deficitare în această perioadă de criză. Liceul cu Program Sportiv din Suceava s-a prezentat şi în 2009 cu toate echipele pe care le-a avut la dispoziţie, la toate categoriile de vârstă şi în toate ramurile sportive.

„La începutul anului am analizat posibilitatea înscrierii echipei de rugby Under 19 în campionatul oficial, având în vedere situaţia de criză financiară, mărimea lotului unei formaţii de rugby, precum şi deplasările extrem de lungi, Bucureşti, Constanţa şi Cluj, de exemplu. Am făcut un efort în acest sens şi se pare că am mizat pe o echipă adevărată.

Toţi cei prezenţi la meciul cu CSM Baia Mare au fost impresionaţi de modul în care au jucat elevii noştri. În mod sincer pot să vă spun că am fost „scormonit” de atitudinea directorului de la clubul băimăream care m-a avertizat să-mi cumpăr o batistă să-mi şterg lacrimile după meciul direct. Băieţii noştri i-au demonstrat că cu posibilităţi reduse finaciar au reuşit să se impună graţie devotamentului deosebit. Să sperăm că anul 2010 va fi unul mai relaxat din punct de vedere financiar, iar echipa de rugby care, zic eu, se va califica în play-off va obţine o medalie pentru că merită”, a conchis directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu.


Intră acum și în grupul de