Dupa meciul cu Breaza se trage linie si se face bilantul turului (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Luna decembrie nu se anunţă a fi una a cadourilor pentru fotbaliştii de la Cetatea Suceava. Preşedintele Ciprian Anton spune că în perioada 6-13 decembrie se va face o analiză a prestaţiei din acest tur a tuturor colaboratorilor săi din conducere, antrenorilor şi jucătorilor. “Primul care se va supune unei astfel de analize voi fi eu”, a spus preşedintele din Areni.

“După finalul turului vom spune şi lucrurile bune şi lucrurile rele. Vom trage linie. De Pălimaru am vorbit pentru că a făcut acest gest de a lipsi de la antrenament. E dureros pentru că a fost tratat cum se cuvine la Suceava. La sfârşitul turului, în perioada 6-13 decembrie se va face analiza la toţi din club, fiecare va avea o fişă individuală şi se va stabili vina fiecăruia. Mi se pare normal să ştim pentru cine şi pentru ce am muncit în aceste cinci luni. Deja Bogdan Grosu lucrează la o analiză a minuteleor jucate de fiecare jucător, banii înacasaţi, cartonaşe galbene, referate ale antrenorilor, etc.”, a precizat Anton.

Preşedintele Cetăţii a lăsat de înţeles că nu ţine morţiş de scaunul de la Cetatea şi că ultimul cuvânt îl va avea primarul Ion Lungu. “Dacă se consideră că nu am făcut ceva bine sau că am greşit mult şi sunt principalul vinovat, pot pleca. Îi voi arăta domnului primar şi consilierilor locali tot ce am făcut şi cum am cheltuit fiecare ban şi dacă vor considera că trebuie să las locul altcuiva, o voi face”, a spus Anton.
Preşedintele echipei locale a mai precizat că principala sa realizare de când este transferul lui Semeghin dar şi-ar dori să reuşească evitarea retrogradării dacă finalul sezonului îl va mai prinde în postura în această funcţie. “Am învăţat multe lucruri de când sunt la această echipă şi cred că această perioadă îmi va fi foarte benefică”, a mai spus Ciprian Anton.

Pălimaru a căzut în dizgraţia conducerii de la Cetatea

Criticat de conducerea clubului pentru ratările din meciul cu CSM Râmnicu Sărat, Clement Pălimaru nu s-a mai prezentat la prima şedinţă de pregătire condusă de Ioan Radu după egalul de la Rm. Sărat şi este tot mai aproape de o despărţire de gruparea suceveană. „Pălimaru a lipsit nemotivat de la antrenament şi nu cred că mai putem continua colaborarea în aceste condiţii. Ne-am pus mari speranţe în el atunci când l-am adus la Suceava, însă din păcate nu ne-a ajutat mai deloc. Sunt nemulţumit şi pentru că are o atitudine total necorespunzătoare la antrenamente şi în timpul meciurilor”, a declarat preşedintele FC Cetatea, Ciprian Anton, care după câteva ore a precizat însă că Pălimaru se învoise de la secundul Ovidiu Ciobanu.

“M-a sunat Pălimaru şi mi-a spus că e deranjat de ce a apărut prin presă. Aşteptăm meciul de sâmbătă şi după aceea vom lua o decizie în privinţa lui şi a altor jucători. El spune că a vorbit cu unul dintre secunzi pentru a se învoi de la antrenament. Ioan Radu nu ştia nimic despre acest aspect. Oricum, eu sunt total nemulţumit de atitudinea pe care a avut-o Pălimaru la Suceava”, a declarat Ciprian Anton.

Apetroae şi-a încheiat conturile cu Cetatea

Cetatea a încheiat definitiv colaborarea cu fundaşul Andrei Apetroae, care fusese împrumutat astă vară de la Poli II Iaşi. „După cum ştiţi, Apetroe a lipsit nemotivat de la antrenamente toată săptămâna trecută. A venit în cele dinn urmă la club cu o scutire medicală, pe care nu am mai luat-o însă în considerare, pentru că decizia de a-l exclude din lot era deja luată. Într-un final, am căzut de acord cu jucătorul pentru reziliarea de comun acord a contractului care urma să expire în vara anului viitor”, a declarat preşedintele Ciprian Anton.

La antrenamentul de ieri al Cetăţii au fost prezenţi doar 20 de jucători. Pe lângă Apetroae, au mai lipsit Luca şi Dicher, exilaţi de ceva timp, dar şi brazilianul Tomaz, care a contactat o răceală puternică şi prezenţa sa pe teren la meciul cu Tricolorul Breaza este pusă sub semnul întrebării. “Sunt 20 de jucători cu tot cu cei de la echipa a doua. Vor reveni la antrenamente Sumanariu şi Corneanu pentru că s-a terminat împrumutul lor la Gura Humorului. După meciul cu Breaza jucătorii vor primi liber şi ne vom reîntâlni pe 13-14 decembrie, pentru a încheia cu o masă pentru toţi cei care au fost în lot, inclusiv Dicher şi Luca”, a declarat Anton.

Anton: “Avem şanse să ne salvăm”

Ciprian Anton crede că gruparea suceveană are încă şanse importante să se salveze de la retrogradare, chiar dacă în acest moment Cetatea ocupă locul 15 în clasament cu – 10 puncte în clasamentul adevărului. „Să nu uităm că echipa că echipa reuşit să se salveze la finalul sezonului trecut, iar la jumătatea întrecerii situaţia din clasament era mult mai complicată decât acum. Suntem doar la 3 puncte distanţă de primul loc neretrogradabil ocupat în prezent de Steaua. Bucureştenii au joc greu în etapa viitoare la Botoşani, iar în prima etapă a returului vin pe Areni. Mai este însă mult până atunci, important este să câştigăm noi confruntarea de sâmbătă cu Tricolorul Breaza”, a precizat preşedintele Cetăţii.

Conducerea Cetăţii îşi îndreaptă atenţia spre jucătorii de la Rapid CFR

La fel ca anul trecut, şi în această iarnă Cetatea Suceava va căuta să se întărească apelând la Rapid CFR Suceava. Una dintre ţintele preşedintelui Anton este juniorul Florin Plămadă. “El aparţine LPS-ului şi este împrumutat la Rapid, dar sper să găsim înţelegere la gruparea din Iţcani şi să joace la noi din retur. Avantajul lui Plămadă este că el e născut în 1992 şi ar putea juca şi sezonul viitor ca junior pentru Cetatea. Sigur, vom propune şi noi o variantă de junior rapidiştilor. Mai sunt şi alţi jucători care ne-ar interesa de la această echipă”, a spus misterios Anton, care a mai precizat că primul cuvânt îl va avea Ioan Radu, dar printre ţintele Cetăţii nu se mai află jucătorii care au fost împrumutaţi în sezonul trecut, Sevaciuc, Romaniuc, Şuleru.


Intră acum și în grupul de