Echipa Scolii Generale nr. 9 „Ion Creanga”, campioana municipala (Fotbal – Olimpiada Nationala a Sportului Scolar)


Intră acum și în grupul de

Programată la Şcoala Generală nr.3 Suceava, faza municipală la fotbal din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi-a găsit găzduirea în cele din urmă pe terenurile Şcolii generale nr. 4, prin grija profesoarei Claudia Ţuca. Modificarea s-a justificat prin neprevăzutul factorilor climatici şi prin faptul că orele de curs nu trebuiau perturbate. Vremea a ţinut însă cu micii fotbalişti care şi-au disputat dreptul de a participa la faza judeţeană, meciurile jucate ridicându-se la un bun nivel tehnic şi spectacular fiind presărate cu multe goluri (27), reuşite deosebite şi un comportament fair-play exemplar.

Din cele şapte formaţii înscrise în competiţie, doar cinci echipe ale şcolilor din municipiu s-au prezentat la deschiderea oficială. Marile absente au fost echipele Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi Şcolii Creştine „Filadelfia”. Competiţia a fost organizată în sistem turneu tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să se „desfăşoare”.

Rezultate înregistrate în faza municipală la fotbal din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar:

Etapa I
Şcoala Gen.nr.1 – Şcoala Gen. nr. 3 0-1
Şcoala Gen.nr. 4 – Şcoala Gen. nr. 8 2-1

Etapa a II-a
Şcoala Gen. nr. 3 – Şcoala Gen. Nr. 4 4-0
Şcoala Gen. Nr. 9 – Şcoala Gen. Nr. 1 2-0

Etapa a III-a
Şcoala Gen. Nr. 4 – Şcoala Gen. Nr. 9 0-4
Şcoala Gen. Nr. 8 – Şcoala Gen. Nr. 3 0-1

Etapa a IV-a
Şcoala Gen. Nr. 9 – Şcoala Gen. Nr. 8 5-0
Şcoala Gen. Nr. 1 – Şcoala Gen. Nr. 4 2-1

Etapa a V-a
Şcoala Gen. Nr. 8 – Şcoala Gen. Nr. 1 1-1
Şcoala Gen. Nr. 3 – Şcoala Gen. Nr. 9 1-1

Pregătirea tehnică suplimentară în cluburile private a două treimi din lotul elevilor Şcolii „Ion Creangă” (nr.9) şi-a spus cuvântul prin numărul mare de goluri marcate (12). Şi Şcoala nr.3 a avut doi jucători legitimaţi şi cel mai mic fotbalist înscris la competiţie, ca vârstă, Ştefan Năstase. Vicecampioana s-a consolat cu golul înscris formaţiei care s-a situat pe primul loc, gol care s-a adăugat la cele 7 marcate în turneu.

Clasament final:

I Şcoala Generală nr.9 „Ion Creangă” – profesori Adrian Cerlincă şi Daniel Ceobanu
II Şcoala Generală nr.3 – profesori Cătălina Loghin şi Iulian Darabă
III Şcoala Generală nr.1 – profesor Ovidiu Vranău
IV Şcoala Generală nr.4 – profesor Nicoleta Procopov
V Şcoala Generală nr.8 – profesor Sorin Lupu

Ultimul meci, cel dintre echipele şcolilor nr. 9 şi nr. 3 a fost realmente deosebit, observatorii Aurel Constantin şi Cornel Dîrman remarcând prestaţia excelentă a portarului formaţiei Şcolii nr. 3, Ştefan Iacoban.

Clasamentul golgeterilor l-a regăsit pe primul loc pe Cosmin Tucaliuc de la Şcoala generală nr. 9 „Ion Creangă”, el fiind urmat în ordine de Aleksandru Longhern de la Şcoala nr. 3 şi Şerban Cojocariu de la Şcoala nr.3.
Arbitrajele la turneul fotbalistic al elevilor de clasele I-IV din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar au fost asigurate de profesorii Ioan Drăgoiu, Cătălin Savin, Ovidiu Vranău, Adrian Cerlincă şi Sorin Lupu.

Premierea a fost realizată de profesorii Viorica Murăraşu şi Cătălina Loghin, diplomele fiind oferite în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava şi Asociaţia Sportivă Şcolară „Rarău” Suceava.


Intră acum și în grupul de