Florin Ursulean şi Viorel Ursan, finalistii Supercupei “Iulian Vesper” (Tenis de masa)


Intră acum și în grupul de

Căminul Cultural din Horodnicu de Sus a găzduit cea de-a doua ediţie a Cupei “Iulian Vesper” la tenis de masă. Competiţia a demarat anul trecut când s-au împlinit 100 de ani de la naşterea scriitorului Teodor Grosu, cel care şi-a publicat opera sub pseudonimul Iulian Vesper.

Dacă la prima ediţie, care s-a desfăşurat anul trecut, au fost prezenţi peste 150 de sportive, la această a doua ediţie s-au înscris 63 de participanţi. La prima vedere se poate considera că a fost un regres, dar cei care şi-au manifestat dorinţa de a juca tenis la “Cupa Vesper” au fost opriţi din cauza gripei porcine.

Concursul organizat la Horodnicu de Sus s-a disputat la 6 mese de joc, toţi cei care s-au aliniat la start au avut aceleaşi condiţii de joc, primii trei clasaţi fiind recompensaţi de organizatori în colaborare cu DSJ Suceava.

La categoria feminină, 6-10 ani pe primele trei poziţii s-au clasat în ordine Alina Bădeliţă, urmată de Ionela Sbiera şi Alina Rusu, toate trei eleve la Şcoala “Iulian Vesper”.

La categoria 10-14 ani, învingătoare a fost Mirela Mafteian de la Şcoala nr.2 din Marginea, pentru ca la categoria 20-30 de anis ă se impună Adriana Onica din Horodnic. Câştigătoarele categoriilor 30-40 de ani şi 40-50 de ani s-au numit Albin Nichiforiuc din Rădăuţi şi Veronica Husarciuc din acelaşi oraş.

Competiţia masculină a fost mult mai disputată, ambiţiile puse în joc făcând deiciile spectatorilor.

La categoria 6-10 ani pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Claudiu Hriţuleac (Rădăuţi), Costel Scripniciuc – Satu Mare (Suceava) şi Robert Flutur (Satu Mare).

La categoria 10-14 ani clasamentul final a fost următorul:

I Florin Ursulean (Straja)
II Sanuel Litră (Rădăuţi)
III Sorin Hîj (Volovăţ)

Categoria 14-20 de ani l-a avut ca învingător pe Nicuşor Tofănescu din Volovăţ, pe locurile doi şi trei situându-se în ordine Andrei Popescu din Horodnic şi Ciprian Bîzgan din Horodnic.

La categoria 20-30 de ani cel mai bun s-a dovedit a fi Mihai Ţigănaş din Rădăuţi, urmat în clasamentul final de Vasile Spînu din Rădăuţi şi Adrian Onica din Horodnic.

Pe primele trei poziţii în clasamentul final la categoria 30-40 de ani s-au situate în ordine Ioan Ilieş din Rădăuţi, Vasile Ursulean din Straja şi Viorel Hurjui din Frătăuţi.

La categoria 40-50 de ani pe primele trei locuri ale clasamentului final s-au situate în ordine Iulian Ursescu din Rădăuţi, Vasile Vlaişan din Vicovu de Jos şi Cornel Zubaş din Bivolărie.

Cea mai disputată categorie a fost cea peste 50 de ani, ambiţiile acestei categorii fiind nelimitate. Cel mai bun s-a dovedit a fi Viorel Ursan din Rădăuţi, pe locurile doi şi trei clasându-se în ordine Virgil Preda din Falcău şi Gheorghe Onica din Horodnic.
La fel ca şi la prima ediţie a Cupei “Iulian Vesper”, faţă în faţă pentru trofeul Supercupei s-au aflat cel mai în vârstă jucător şi cel mai tânăr. De această dată juniorul Florin Ursulean a dat o replică absolute deosebită mai vârstnicului lui partener de întrecere Vioerel Ursan, experienţa şi răbdarea ultimului fiind decisive în câştigarea trofeului.

Cea de-a doua ediţie a Cupei “Iulian Vesper” la temis de masă s-a bucura de sprijinul domnului Gheorghe Sbiera, primarul comunei Horodnicu de Sus, a domnului Alexandru Scheul de la Abatorul “Killer” din Horodnic, a domnului Vasile Prelipcean de la SC AXA şi a celor care au contribuit în nume personal Ionel Călugărean, Vasile Moloci, Emil Ianuş, Ioan Secrier şi Gheorghe Onica.

Cei care au urcat pe podiumul de premiere al celei de-a doua ediţie a Cupei “Iulian Vesper” la tenis de masă au fost răsplătiţi cu premii, cupe şi diplome oferite de organizatori în colaborare cu Direcţia pentru Sport Suceava, disticţii oferite de inspectorul Valerian Dura.


Intră acum și în grupul de