Constantin Tapirjan, o viata inchinata sportului sucevean (Lupte greco-romane)


Intră acum și în grupul de

Secţia de lupte greco-romane a Clubului Sportiv Municipal Suceava este în zi de sărbătoare. Antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan, fost conducător al clubului fanion al judeţului şi părintele luptelor greco-romane din Suceava împlineşte 63 de ani şi 34 de ani de performanţe pe aceste meleaguri.

Profesorul Constantin Tăpîrjan şi-a început cariera la Galaţi în 1964, pentru ca din 1965 să vină la Rădăuţi la Liceul „Constantin Hurmuzachi”. După terminarea stagiului militar şi a cursurilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, el va reveni la Suceava la Liceul nr.4, „Samuil Isopescu” în prezent, unde a reuşit să facă istorie în luptele greco-romane din România.

Dintre cele mai importante rezultate ale profesorului Constantin Tăpîrjan putem aminti medaliile olimpice cucerite de Ilie Matei şi Ion Grigoraş la Los Angeles în 1984. Nu pot fi uitate nici performanţele realizate de aceeaşi sportivi la Mondialele de seniori şi juniori. Printre cei mai buni elevi ai profesorului Constantin Tăpîrjan, devenit antrenor emerit în 1988, îi putem aminti pe Ion Irimiciuc, multiplu medaliat şi el în competiţiile mondiale şi europene şi Ovidiu Croitoru, campion mondial de juniori.

Antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan se poate mândri şi cu câţiva discipoli de excepţie în ceea ce priveşte antrenoratul şi pregătirea viitorelor talente, Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan. Primul este în prezent directorul clubului CSM Suceava, cel de-al doilea probabil unul dintre cei mai sufletişti şi mai calculaţi tehnicieni ai luptelor greco-romane din Suceava şi chiar din România.
Antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan merită toate felicitările pentru eforturile pe care le-a depus în sprijinul sportului sucevean şi suntem convinşi că nimeni nu va uita momentele în care şi el a contribuit înălţarea steagului României pe cele mai înalte catarguri în competiţiile olimpice, mondiale şi europene.


Intră acum și în grupul de