Recompense meritate pentru cei mai buni sportivi ai LPS in 2009


Intră acum și în grupul de

Sala de Sport din complexul Liceului cu Program Sportiv din Suceava a găzduit vineri festivitatea de premiere ai celor mai buni sportivi ai liceului în anul 2009. La acest moment deosebit, care se întâmplă de fiecare dată la final de an, au participat inspectorul pe probleme de sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gheorghe Coman, directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim, preşedintele de la FC Cetatea Suceava, Ciprian Anton, antrenorul echipei de volei masculin CSMU LPS Suceava, Victor Pancu, alături de profesori şi elevi din cadrul unităţii de învăţământ sucevene.

Festivitatea de premiere a cărei gazdă a fost directorul LPS Dumitru Bernicu a debutat cu un moment deosebit de emoţionant, elevii prezenţi în tribune intonând imnul de stat al României mai corect şi mai exact decât staţia de amplificare. Cei mai buni sportivi ai liceului în 2009 şi antrenorii lor au fost aplaudaţi la scenă deschisă de toţi cei prezenţi în sala LPS şi au primit o mică răsplată pentru ce au realizat.

Pe primul loc în „Top Ten” în anul 2009 s-a clasat atletul Vasile Gheorghe, sportiv pregătit de antrenorul Toader Flămând, el cucerind o medalie de aur în proba de 800 de metri a Campionatelor Naţionale şi trei medalii de argint la Naţionalele în aer liber şi în sală la juniori în proba de 1.500 de metri şi la Campionatele Naţionale Şcolare.

Pe poziţia secundă s-au clasat rugbistul Gabriel Conache, cel mai complet jucător al Naţionalei de Tineret a României care a ocupat locul IV la Campionatele Europene şi luptătorul Vasile Dudău, medaliat cu aur la Campionatele Naţionale şi component al lotului naţional la fel ca şi colegul său.

Poziţia a III-a a clasamentului celor mai buni sportivi ai LPS Suceava în 2009 a fost ocupată de rugbiştii Ionuţ Florea şi Ionuţ Constantineanu, elevii profesorului Dumitru Livadaru alături de atletul Andrei Trofin pregătit de profesorul emerit Toader Flămând. Rugbiştii, componenţi lotului naţional de tineret al României, atletul medaliat cu aur la Naţionalele de Sală în proba de 400 de metri.

Un alt atlet s-a clasat pe locul IV în top, Mihai Romaş fiind medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de juniori III în proba de 800 de metri, tot el obţinând şi o medalie de argint şi una de bronz la Naţionalele de atletism juniori III în sală.

Poziţia a cincea a clasamentului final al celor mai buni sportivi ai LPS în 2009 a fost împărţită de atletul Luis Lăcătuş şi handbalista Irina Ivan. Atletul pregătit de Toader Flămând a adunat medalii în competiţiile naţionale de cros şi în cele ale juniorilor II, handbalista fiind componentă a echipei naţionale de juniori şi sportivă în cadrul Centrului de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea.

Handbalul a „monopolizat” locul VI în clasamentul de final de an, Raluca Irimia şi colega ei Andreea Polocoşer, elevele profesorului Ilie Pâţu primind recompensele cuvenite pentru prezenţa în lotul naţional de tineret al României la Campionatele Europene.

Laureatul anului trecut, luptătorul Ioan Burlică, pregătit de profesorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan s-a clasat în anul 2009 pe locul VII, colegii săi Ştefan Babei şi Dan George Rotari clasându-se pe locurile VIII şi X. Locul IX a revenit unei tinere speranţe a atletismului sucevean, Iuliana Chelaru.

Cei aflaţi în topul celor mai buni sportivi ai LPS Suceava în 2009 au primit premii constând în echipament sportiv şi alte accesorii indispensabile sportivilor din partea conducerii LPS Suceava.

„Ne-am străduit cu modestele noastre posibilităţi să recompensăm sportivii noştri care în mod sigur meritau mult mai mult”, a declarat directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu

„Anul 2009 a fost un an deosebit de dificil pentru noi şi nu numai pentru noi din punct de vedere financiar. Cu toate problemele legate de acest aspect sportivii noştri au cucerit 29 de medalii în competiţiile interne şi internaţionale, 28 dintre ei fiind selecţionaţi în loturile naţionale ale României. Un astfel de bilanţ nu a mai fost realizat de liceul nostru din 1998.

Ne-am străduit cu modestele noastre posibilităţi să recompensăm sportivii noştri care în mod sigur meritau mult mai mult şi le-am oferit premii de care o să-şi aducă aminte peste ani graţie sprijinului acordat de sponsorii noştri. Am fi dorit ca „sacul Moşului” să fie mai bogat însă mai mult de atât nu am putut. Sper ca în 2010 lucrurile să se îndrepte şi recompensele să fie mai consistente”, a afirmat directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu.


Intră acum și în grupul de