Echipa de handbal masculin CS Universitatea Suceava, laureata anului 2009


Intră acum și în grupul de

Sala de atletism din complexul „Areni” Suceava a găzduit la mijlocul lunii decembrie premierea celor mai buni sportivi ai anului 2009, clasamentul fiind realizat de către Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava aşa cum se obişnuieşte la fiecare final de an.

Directorul DSJ Suceava, Cătălin Coman a mulţumit, în debutul festivităţilor, tuturor instituţiilor care au sprijinit activitatea sportivă suceveană începând cu Primăria Municipiului, Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava şi continuând cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică şi Clubul Sportiv „Universitatea” şi tuturor celor care au fost alături de sportul sucevean.

Rezultatele obţinute de cei mai buni sportivi suceveni la fiecare final de an bucură publicul iubitor de sport din Suceava, public care ştie că în spatele performanţelor se află ore în şir de muncă şi măiestria antrenorilor suceveni care nu trebuie uitată niciodată. DSJ Suceava a încercat să-i răsplătească pe cei care trudesc din umbră pentru sportul sucevean, fiecare profesor sau antrenor fiind recompensat pentru activitatea sportivă depusă în 2009.

Directorul DSJ Suceava Cătălin Coman a început ceremonia de decernare a premiilor pentru cei mai buni sportivi ai anului 2009 în ordine inversă începând cu locul X. Aşadar, pe locul al zecelea în clasamentul final al celor mai buni sportivi ai anului 2009 s-a situat atleta Anca Bălănucă de la CS Universitatea Suceava, multiplă medaliată la Campionatele naţionale de seniori şi tineret.

Locul al nouălea revenit sportivilor Petrică Hogiu de la CSI Vatra Dornei, medaliat la Campionatele Naţionale de Schi Fond şi component al Lotului Olimpic al României şi atletei Elena Ţâmpău, medaliată la Naţionalele de Seniori.

Pe locul al optulea s-au clasat Alexandru Bodnar de la tir cu arcul, sportiv de la CSM Suceava – CSŞ Rădăuţi, multiplu medaliat la Naţionalele de Seniori şi Mihai Feheer de la CSTA Suceava, medaliat la Campionatele Europene şi la Naţionalele de Navomodelism.

Poziţia a şaptea a fost împărţită de doi sportivi, luptătorul Dan George Rotari de la CSM LPS Suceava, medaliat la Campionatele Naţionale de seniori la individual şi cu echipa şi Irina Potîngă de la CSŞ Vatra Dornei, medaliată la Campionatele Balcanice şi Naţionale de juniori.

Locul al şaselea a fost cel mai disputat, trei sportivi fiind clasaţi pe final pe această poziţie: canoteurul Ciprin Duduţă de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, multiplu medaliat la Campionatele Naţionale, atletul Eugen Mancaş de la CSŞ „Nicu Gane”, dublu campion naţional la Campionatele Naţionale de juniori şi rugbistul Gabriel Conache, cel mai bun jucător român la Campionatul European Under 19.

Laureata ultimelor ediţii de final de an, atleta Cristina Casandra, de la CSM Suceava a împărţit locul cinci în clasamentul finalului de an în 2009 cu colegul ei Gheorghe Vasile, LPS Suceava, multiplu medaliat la Campionatele Naţionale de tineret şi juniori.

Locul patru în „Top Ten” în 2009 a fost atribuit canotajului, Mihai Smason şi colegul său Andrei Moraru fiind campioni balcanici în anul care se apropie de sfârşit.

A treia treaptă a podiumul anului 2009 a revenit atleţilor Silviu Casandra, vicecampion Balcanic la seniori, Campion şi vicecampion naţional la seniori în proba de marş şi mai tânărului său coleg Dragoş Neacşu, un demn urmaş în „meserie”, Campion Balcanic şi Campion Naţional de seniori.

„Medalia de Argint” a finalului de an al celor mai buni sportivi a revenit sportivului de la CSTA Suceava, Ştefan Mancaş, dublu medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de seniori la radioamatorism, Campion european de seniori şi multiplu Campion Naţional, împreună cu sportiva Ştefana Bălineanu de la clubul He-Pai, campioană europeană la seniori şi juniori la Qwan-Ki-Do şi campioană naţională.

Laureata clasamentului celor mai buni sportivi ai anului 2009, clasament realizat de DSJ Suceava a fost echipa de handbal masculin a CS Universitatea Suceava, finalista „Cupei Challenge” şi prima reprezentantă a sporturilor de echipă care a ajuns într-o finală de cupă europeană. Premiile handbaliştilor suceveni au fost „revendicate” de profesorul Petru Ghervan şi jucătorii Adrian Chiruţ şi Răzvan Gavriloaia.


Intră acum și în grupul de