Trei reprize de efort si spectacol pentru CS Universitatea Suceava, in primul amical al anului 2010 (Handbal masculin)


Intră acum și în grupul de

Într-o partidă de pregătire disputată în sala LPS pe parcursul a trei reprize, CSU Suceava – Poli Iaşi 53-36

În primul amical al anului 2010 CS Universitatea Suceava a avut ca adversară componenta seriei A a Diviziei A de handbal masculin, Poli Iaşi. Din lotul formaţiei sucevene la această partidă au lipsit Şoldănescu, Curcă şi Grigorie, toţi trei accidentaţi, oaspeţii ieşeni prezentându-se la acest prim amical cu doar 11 jucători, din care doi portari.

Antrenorul Leonard Bibirig a început disputa cu Poli Iaşi cu un prim şapte destul de apropiat de cel care adus greul în turul campionatului, Pralea în poartă, Mitrea, Chiruţ, Tcaciuc, Adomnicăi, Brădăţan şi Dediu. Prima repriză a fost dominată de suceveni, care au condus pe rând la trei goluri diferenţă, apoi la cinci, ieşenii revenind la 10-0, pentru ca apoi jocul să fie la discreţia gazdelor. Apărarea agresivă şi jocul pe contraatac au făcut diferenţa dintre CS Universitatea Suceava şi Poli Iaşi. La prima pauză scorul fost 22-13 în favoarea grupării sucevene care deşi a evoluat destul de relaxat a fost suprioară adversarei ei.

În partea secundă, conducerea tehnică a formaţiei sucevene, antrenorul Leonard Bibirig fiind supervizat şi de directorul tehnic Petru Ghervan, a introdus pe teren o altă formulă de echipă cu tânărul Spiridon în poartă şi în „câmp” cu Dospinescu, Zvanciuc, Acatrinei, Ignat, Bursuc şi Gavriloaia, pe faza de apărare intrând şi pivotul Matei. Jocul nu a mai avut consistenţa din prima parte, s-a ratat mult de ambele părţi, ieşenii marcând de două ori şi jumătate mai multe goluri decât în prima repriză. Diferenţa de scor după partea secundă a partidei în care au fost folosiţi toţi jucătorii din lotul sucevean a fost de doar patru goluri, asta în condiţiile în care tânărul portar Spiridon şi-a demonstrat calităţile în faţa tatălui său, antrenor secund la Poli Iaşi. Cel mai frumos moment al reprizei secunde a fost totuşi cel în care interul stânga Acatrinei a fost desemnat de antrenorul Bibirig să execute şi a treia lovitură de la 7 metri, după ce acesta le ratase pe primele două. Acatrinei a rezolvat „momentul” cu un şut la „freză”.

Partea a treia a partidei dintre CSU Suceava şi Poli Iaşi a început de la scorul de 36-32 pentru suceveni, pe teren pentru gazde evoluând Dumitraş, Acatrinei, Tcaciuc, Mitrea, Vele, Dediu şi Iulian Andrei în poartă. Evoluţia de excepţie a portarului Iulian Andrei care a apărat patru lovituri de la 7 metri şi cel puţin tot atâtea şuturi, coroborată cu oboseala normală a jucătorilor oaspeţi care au venit cu doar 11 inşi la acest joc a dus la o diferenţă de scor destul de masivă pe final, 53-36. De remarcat totuşi jocul bun al extremelor Mitrea şi Dumitraş, ultimul un tânăr cu reale perpsective.

CS Universitatea Suceava: Pralea, I.Andrei, Spiridon – Zvanciuc (3), Ignat (1), Chiruţ (3), Adomnicăi (3), Dediu (3), Mitrea (10), Tcaciuc (3), Gavriloaia (2), Brădăţan (4), Dumitraş (6), Dospinescu (3), Bursuc (4), Matei (1), Vele (1), Acatrinei (6).

„Scopul principal al acestui prim meci a fost verificarea disponibilităţii la efort a jucătorilor noştri”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig

Aşa cum era şi normal la primul amical al anului conducerea tehnică a formaţiei CS Universitatea Suceava a urmărit verificarea tuturor componenţilor lotului de jucători, fără a ţine cont de scorul meciului. „Scopul principal al acestui prim meci a fost verificarea disponibilităţii la efort a jucătorilor noştri. Am încercat diferite scheme de atac şi apărare în diferite condiţii de joc şi am vrut să încercăm jucătorii noştri pe alte posturi de joc decât evoluează ei în mod obişnuit.

Nu am putut conta pe Şoldănescu, Curcă şi Grigorie uşor accidentaţi, dar sper ca ei să revină în scurt timp. În ceea ce-l priveşte pe Ignat este îmbucurător faptul că el a revenit pe teren, dar mai are de muncit după aproape opt luni de pauză. Să sperăm că atunci când vor începe jocurile oficiale vom putea conta pe el.

Sâmbătă de la ora 11.30 vom întâlni tot în sala LPS echipa CSM Focşani, urmând ca în data de 19 în drumul nostru spre Constanţa să jucăm din nou cu vrâncenii pe terenul lor de această dată”, a declarat antrenorul principal al echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de