Doua victorii identice pentru CSMU, in primele jocuri ale anului


Intră acum și în grupul de

Sala „Unirea” din Suceava a fost în week-end-ul care a trecut gazda unui adevărat festival de volei. Componenta seriei est a Diviziei A2 de volei masculin a jucat primele două meciuri oficiale ale anului 2010 în compania celor de la Niro Guard Bucureşti şi a sportivilor de la CSŞ Deltacons Tulcea, al doilea joc restanţă din etapa a XII-a. După meciurile seniorilor în ziua de duminică 24 ianuarie au urmat două partide de juniori între formaţiile de juniori I feminin şi masculin ale Liceului cu Program Sportiv din Suceava şi CSU Târgu Mureş, respectiv LPS VCM Piatra Neamţ. Cea mai bună echipă din seria est a Diviziei A2 de volei masculin, CSMU LPS Suceava a întâlnit în primele partide de campionat din acest an două formaţii aflate pe locuri modeste.

Conducerea grupării sucevene a hotărât să-şi menajeze câţiva dintre jucătorii de bază, mai ales că o parte dintre ei aveau şi probleme de sănătate şi a dat prilejul tinerilor să se afirme. Partida cu Niro Guard Bucureşti a fost una destul de lejeră pentru suceveni în pofida setului trei pierdut la 22. Din primul şase al gazdelor au lipsit Giurcă şi Huţuleac, Suson fiind folosit doar pe final pentru a-şi regal serviciile din săritură. „Nu ne-am făcut mari probleme în disputa cu Niro Guard Bucureşti, chiar dacă am avut un moment de cădere în setul al treilea. Am încercat să menajăm jucătorii accidentaţi sau care au dus greul acestui sezon şi am folosit şi doi juniori, Cristian Cosovanu şi Andrei Airinei.

Am câştigat, aşa cum era şi normal de altfel, scopul nostru principal fiind acela de a reveni la un nivel competitiv ridicat. Aceste prime două partide oficiale ale anului nu au fost edificatoare pentru noi, ele putând fi considerate ca două antrenamente cu public. Obiectivul nostru este de a ajunge la baraj şi apoi în Divizia A1 şi va trebui treptat să revenim la un nivel competitiv adevărat. Din această cauză am şi menajat o parte dintre jucători, pentru ca aceştia să aibă posibilitatea să se refacă”, a declarat antrenorul echipei CSMU LPS Suceava, Victor Pancu.


Intră acum și în grupul de