Prima editie a Festivalului “De dragoste, de neam, de tara” a oferit sucevenilor un program cultural variat


Intră acum și în grupul de

În ciuda crizei financiare şi politice, “cultura română este mai vie ca oricând”, a ţinut să sublinieze scriitoarea Angela Furtună, duminică, la deschiderea primului festival al Casei de Cultură din Suceava, intitulat “De dragoste, de neam, de ţară”.

Având ca organizatori Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria Suceava şi, bineînţeles, Casa de Cultură din Suceava, acest festival naţional multicultural le-a oferit sucevenilor prilejul de a intra în contact cu un adevărat “atelier al bunului gust”, amenajat în foaierul Casei de Cultură din municipiu.

Cei care, în ciuda gerului care a pus stăpânire pe Suceava, au participat la eveniment, s-au bucurat de un program cultural variat, “clătindu-şi ochii” cu expoziţii de pictură, fotografie, icoane pe sticlă, pictură în aţă, tapiserie, carte etc. Tot aici, sucevenii au ascultat muzică folk, interpretată de Ion Chiriac din Vaslui, Mircea Iordache din Tulcea şi un grup de tineri folk-işti din Iaşi.

Evenimentul a fost prezentat de poeta Angela Baciu, care, la rândul său, a fost caracterizată de scriitoarea suceveancă Angela Furtună ca fiind “o poetă de valoare care şi-a făcut un nume în poezia românească”, condeiul său feminin fiind stăpânit de inteligenţă şi sensibilitate.

Iubitorii de cultură prezenţi duminică în jurul prânzului în holul Casei de Cultură din Suceava au avut parte de câteva ore îmbibate de frumos şi artă.

Prima ediţie a Festivalului “De dragoste, de neam, de ţară” a continuat de la ora 16:00, în sala mare a Casei de Cultură, cu un spectacol de muzică uşoară, dans modern şi folclor. Invitaţii speciali ai spectacolului au fost Margareta Clipa, Silvia Ene, Vasilica Tătaru Năstase şi Laura Haidău.


Intră acum și în grupul de