CS Universitatea a inceput returul in forta (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

CSU Suceava – Pandurii Tg.Jiu 28 -22 (14-10)

Meci de importanţă maximă pentru economia sezonului 2009-2010 al Ligii Naţionale de handbal masculin între ocupanta locului VI în clasament, CS Universitatea Suceava şi cea a locului IV, Energia Pandurii Târgu Jiu. În pofida importanţei jocului, la debut erau o mulţime de scaune goale în sala LPS Suceava, ardoarea publicului şi a unei galerii ad-hoc a făcut însă „toţi banii”.

Bogdan Pralea, principalul artizan în victoriei în disputa cu Tg.Jiu

Aşa cum era de aşteptat, oltenii au aliniat o formaţie alcătuită din jucători supervaloroşi, sârbi, macedoneni, cubanezi şi români şi au mizat pe valoarea individuală. Gazdele le-au opus un lot în proporţie maximă sucevean, dar în mod sigur 100% românesc.

Debutul de meci a aparţinut gorjenilor care au condus în minutul 5 cu 3-2, din acest moment însă s-a declanşat evoluţia de excepţie a portarului sucevenilor Bogdan Pralea. De la 2-3, s-a ajuns la 6-3 în minutul 12 pentru elevii antrenorului Leonard Bibirig, diferenţa crescând la 12-7 pentru suceveni. Finalul de primă repriză a fost deosebit de echilibrat, dar dominat de reflexele de senzaţie ale lui Bodgdan Pralea. Dacă la pauză a fost 14-10 pentru CS Universitatea Suceava, procentul care a aparţinut portarului sucevean a fost covârşitor. Adevărat este şi faptul că apărătorul buturilor sucevene a „avertizat” asupra faptului că doreşte să-şi i-a revanşa pentru meciul tur în care a fost eliminat, de aceeaşi arbitri, pe nedrept. Elanul gazdelor din prima parte a meciului cu Energia Pandurii Târgu Jiu a fost continuat şi în repriza secundă, sucevenii conducând după un start fulminant cu 18-12 în minutul 36.

Din acest moment, pentru CS Universitatea Suceava va urma o perioadă „tulbure” în care nu s-au putut marca goluri în superioritate numerică, ba chiar s-au primit, astfel că în minutul 47 scorul era 18-17 în favoarea gazdelor. Şi în acest moment publicul sucevean şi-a dovedit valoarea şi dragostea pentru handbal şi a susţinut echipa favorită. În pofida ratării unei lovituri ratării unei lovituri de la 7 metri de către Mitrea, handbaliştii suceveni au revenit în meci şi au refăcut oarecum diferenţa pe tabela de marcaj, scor 20-17 în minutul 50. Orice gol a contat în ultimele 10 minute ale meciului, mai ales că elevii lui Vasile Stângă au revenit de fiecare dată graţie valorii individuale a lotului gorjean.

Unul din momentele „cheie” al partidei a fost rezolvat de portarul Iulian Andrei care a parat un 7 metri executat de Marian Filip. Din acest moment lucrurile au fost clare şi succesul a fost de partea sucevenilor. La finalul celor 60 de minute de joc scorul a fost 28-22 pentru CS Universitatea Suceava în disputa cu Energia Pandurii Târgu Jiu după un joc fenomenal al sucevenilor şi în special al portarului Bogdan Pralea.

CS Universitatea Suceava: Pralea, I.Andrei – Zvanciuc, Brădăţan, Acatrinei, Dospinescu (1), Chiruţ (1), Mitrea (5), Adomnicăi (6), Gavriloaia (4), Tcaciuc (1), Ignat (4), Dediu (3), Bursuc (3).

Vasile Stângă: “Am jucat prost, mai ales în apărare”

„Ştiam că Suceava joacă bine pe contraatac şi i-am avertizat pe jucătorii mei pentru acest lucru. Handbalul modern se joacă pe alergare, apărare şi atac şi ei nu au fost capabili să facă acest lucru. Am fost dezamăgit de modul în care au abordat meciul câţiva jucători şi va trebui să remediem acest lucru. Singurul lucru care m-a contrariat în acest meci a fost faptul că din echipa gazdă, care avea nevoie maximă de victorie, nu a fost eliminat niciun jucător pe parcursul meciului” a declarat antrenorul echipei Pandurii Tg.Jiu, Vasile Stângă.

Bibirig s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei

„Îi felicit pe jucătorii meci pentru modul în care au luptat în disputa cu una dintre cele mai valoroase echipe din Liga Naţională. Noi nu avem individualităţi de marcă, dar ne-am bazat pe omogenitatea lotului şi am câştigat. Apărarea a fost „cheia” jocului şi portarul Bogdan Pralea a făcut un joc mare. Să nu uităm totuşi de lovitura de la 7 metri apărată de Iulian Andrei. Este bine că am câştigat pentru că ne aşteaptă o perioadă grea de partide şi în campionat şi în Challenge Cup. Sper ca această victorie să fie într-adevăr una de moral şi să ne descurcăm la fel de bine şi în aceste dispute” a afirmat antrenorul formaţiei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de