Ciprian Anton si-a dat demisia! (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

După Anton, potopul. Cetatea se va desfiinţa!

Peste AFC Cetatea Suceava s-a pus lacătul. S-au tras obloanele. Nu pentru că ar fi cine ştie ce valori la acest club. Pentru că incompetenţa a fost cuvântul de ordine în rândul celor ce au condus gruparea din Areni. Şi pentru că autorităţile publice au stat cu mâinile în şold atunci când presa locală a scos la iveală măgăriile care s-au făcut la acest club. FC Cetatea va deveni istorie. O istorie neagră a unui fotbal sucevean care de-a lungul timpului a cunoscut şi succese.

Salvarea Cetăţii ar fi să vină un investitor care să achite datoria către Fisc

După o discuţie avută luni dimineaţă cu primarul Ion Lungu, preşedintele Cetăţii Suceava, Ciprian Anton, în sfârşit şi-a prezentat demisia de la conducerea clubului şi a lăsat de înţeles că echipa fanion a judeţului se va desfiinţa. “Eu mi-am prezentat oficial demisia în faţa domnului primar şi a întregului staf. Dacă în două săptămâni se va găsi cineva cu bani care să preia clubul şi să achite în integralitate datoriile către stat, e binevenit. Chiar vreau să fac un apel către toţi oamenii de afaceri să se găsească cineva care să salveze fotbalul de la Suceava. Echipa are deja cancer şi nu am fi putut decât să prelungim această boală nicidecum să o vindecăm”, a declarat Anton.

Practic, în acest moment, Cetatea Suceava nu mai are nicio susţinere financiară şi odată cu venirea deciziei definitive şi irevocabile a Judecătoriei Suceava, clubul se va desfiinţa şi va fi dezafiliat de la FRF. Singura şansă de salvare a Cetăţii este ca în cel mai scurt timp să vină un om de afaceri care să achite integral datoria Cetăţii faţă de Fisc. “Acum să-l văd pe dl Alecsandrescu dacă vine să investească la Cetatea. Eu doar de dumnealui am auzit că ar fi intersat de aşa ceva. Postul de preşedinte este disponibil acum. Eu voi mai fi la dispoziţia clubului încă două săptămâni. Jucătorii au fost înştiinţati despre asta şi sunt liberi să plece la alte echipe, sigur cu dezlegare din partea Cetăţii”, a mai spus Ciprian Anton.

Primăria nu mai poate da bani Cetăţii

La discuţiile avute luni dimineaţă cu Ciprian Anton şi Ioan Radu, primarul Ion Lungu le-a spus acestora că Primăria şi Consiliul Local nu mai au cadrul legal pentru a sprijini echipa de fotbal. În consecinţă, Cetatea nu va mai beneficia de cei 10 miliarde de lei vechi, bani care reprezentau singura finanţare a clubului din Areni.

Preşedintele demisionar al grupării din Areni regretă faptul că FC Cetatea a ajuns în pragul desfiinţării din cauza unor datorii la stat. “Cu statul nu ai cum să lupţi. Din păcate e dureros că s-a început cu Suceava. Mai sunt multe alte cluburi în ţară care au datorii mari la stat dar acolo nu s-a ajuns într-o astfel de fază. La noi nu s-a ajuns la o înţelegere pe plan local. Eu m-am consultat cu mai mulţi jurişti, am discutat şi cu cei de la Fisc şi singura şansă de salvare e ca în scurt timp să se plătească datoria de 23,4 miliarde. Dacă va veni un investitor atunci acesta poate depune recurs la decizia Judecătoriei Suceava şi prin achitarea datoriei clubul şi-ar putea continua activitatea”, a mai spus Anton.

Se pierd o sumedenie de jucători. Bani publici duşi pe apa Sâmbetei

Prezenţi luni la Stadionul “Areni”, jucătorii echipei locale de fotbal au fost trimişi acasă, nu înainte de a li se comunica faptul că FC Cetatea îşi încheie activitatea. Toţi fotbaliştii au predat echipamentele de joc şi în cazul în care vor fi doriţi de alte echipe vor primi dezlegarea din partea grupării de pe Areni.

Edilul Sucevei Ion Lungu a precizat că Primăria ar putea sprijini financiar o altă echipă de fotbal dacă aceasta întruneşte toate cerinţele legale pentru a putea primi bani de la bugetul local. Cea mai bine poziţionată grupare de a primi banii alocaţi pentru FC Cetatea este fără-ndoială Rapidul.

Pentru a umple golul lăsat de dizolvarea FC Cetatea, a părut ca variantă preluarea echipei de liga a III-a CS Gura Humorului. Numai că acest lucru nu este posibil la jumătatea competiţiei, iar din punct de vedere legal, Consiliul Local Suceava nu poate spriji financiar o asociaţie sportivă ce aparţine scriptic de alt oraş.

Odată cu desfiinţarea FC Cetatea nu doar formaţia de liga secundă va dispărea de pe harta fotbalului românesc, ci şi echipa „satelit”, care activează în eşalonul 4. De asemenea, nu vor scăpa de excluderea din campionatul naţional nici grupele de juniori A şi B, aceeaşi soartă urmând să o împărtăşească şi grupa de juniori C pregătită de Silviu Stănescu, care evoluează în campionatul judeţean, ceea ce înseamnă că o mulţime de tineri talentaţi vor rămâne de izbelişte.

Antrenorul Ioan Radu nu vede nici o posibilitatea ca FC Cetatea să-şi mai poată continua activitatea în condiţiile actuale. „E păcat că s-a ajuns în această situaţia tocmai acum, când am început să construim o echipă din jucători de perspectivă, localnici, care ar fi avut şansa să joace în eşalonul secund. Suntem puşi în situaţia să pierdem un fond de jucători buni, în care s-a investit muncă şi bani în ultimii ani”, a declarat tehnicianul Cetăţii.


Intră acum și în grupul de