Baisanu vrea sa stie cum a cheltuit FC Cetatea Suceava banii alocati de municipalitate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nu este normal să nu existe niciun responsabil de desfiinţarea echipei locale de fotbal din cauza datoriilor”, este de părere preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, care a solicitat joi primarului Ion Lungu să demareze cercetări privind modul în care FC Cetatea Suceava a cheltuit fondurile alocate de la bugetul municipiului. „Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat cu cei 14 miliarde de lei vechi daţi anul trecut sau cu miliardele de lei vechi daţi în 2007 sau în 2008”, a spus liderul PNL Suceava.

El a arătat că din datele prezentate până acum, a înţeles că acest club de fotbal are datorii de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat şi alte datorii foarte mari la furnizori. Băişanu a spus că una din cauzele desfiinţării echipei de fotbal a fost numirea pe criterii politice a conducerii clubului. „Au numit în funcţii, pe criterii politice, oameni care au jucat fotbal în faţa blocului, sau doar pe calculator”, a spus liderul liberal sucevean.

Echipa Cetatea Suceava a fost desfiinţată după ce Judecătoria Suceava a decis dizolvarea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Cetatea Suceava, în urma unei cereri formulate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, pentru datorii la bugetul de stat de 2,3 milioane de lei, instanţa stabilind ca firma Euroconsulting să se ocupe de lichidare. Cererea de dizolvare a Asociaţiei Sportive Fotbal Club Cetatea Suceava a fost formulată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava după ce în urma unui control efectuat în anul 2008 s-a constatat că asociaţia avea datorii de 2,3 milioane de lei reprezentând impozitul pe veniturile din salarii, contribuţiile la asigurări sociale, contribuţii individuale la asigurări sociale, asigurări pentru accidente de muncă, contribuţia angajatorului pentru asigurări de sănătate şi contribuţia asiguraţilor.

În condiţiile în care asociaţia nu deţine bunuri mobile sau imobile, DGFP Suceava a solicitat dizolvarea asociaţiei.


Intră acum și în grupul de