Infruntam campioana fara 8 jucatori de baza (Handbal)


Intră acum și în grupul de

HCM Constanţa – CS Universitatea Suceava, miercuri, ora 11:00, Sala Sporturilor din Constanţa

Marţi dimineaţă, 12 componenţi ai Universităţii Suceava au plecat spre litoral, acolo unde, miercuri, echipa locală va înfrunta campioana HCM Constanţa, de la ora 11:00, într-un meci contând pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale.

Din lotul “studenţilor” fac parte jucătorii: Andrei, Spiridon, Drăghici, Dospinescu, Roşu, Zvanciuc, Dediu, Şoldănescu, Şerban, Acatrinei, Brădăţan şi Grigorie. La jocul cu echipa campioană pe banca tehnică a sucevenilor va sta Răzvan Bernicu. “Mergem la Constanţa să facem un meci bun. Chiar dacă ne lipsesc mulţi jucători ne jucăm şansa şi sper să obţinem un rezultat cât mai bun. Este o ocazie bună de afirmare pentru mulţi dintre jucătorii care fac deplasarea la Constanţa, mai ales că întâlnim un adversar de calibru”, a declarat Răzvan Bernicu.
Din echipa suceveană, la Constanţa vor lipsi Pralea, Gavriloaia, Adomnicăi, Tcaciuc, Ignat, Chiruţ şi Mitrea, adică jucătorii care au dus greul în meciul tur cu Burevestnik Lugansk.

O deplasare la Constanţa ar fi fost obositoare pentru cei 8 jucători

Petru Ghervan a explicat motivele pentru care conducerea tehnică a Universităţii Suceava a decis să menajeze 8 jucători în meciul cu HCM. “Avem de îndeplinit un obiectiv în Cupa Challenge şi trebuie să tratăm returul din Ucraina cu maximă seriozitate. Dacă am fi mers cu toţi jucătorii ar fi însemnat ca timp de 4 zile din 6 să fim pe drumuri, punând la socoteală şi deplasarea la Lugansk. S-ar fi acumulat o stare de oboseală de care nu avem nevoie, mai ales că după returul din Ucraina vor primi vizita celor de la Steaua”, a explicat Petru Ghervan.

Petru Ghervan: “Cei care vor juca la Constanţa trebuie să o facă în spiritul echipei noastre”

Petru Ghervan crede că deşi la Constanţa nu vor evolua mulţi dintre jucătorii de bază ai echipei, CS Universitatea trebuie să abordeze meciul cu încredere. “Dacă vor lipsi 8 jucători asta nu înseamnă că trebuie să dezarmăm. Cei care merg acolo, merg pentru a juca efectiv în spiritul echipei noastre. Este un bun prilej pentru ei de a-şi demonstra valoarea în faţa unui adversar puternic”, a afirmat directorul tehnic al CSU.

Şase din jucătorii care au plecat la Constanţa, vor face deplasarea şi în Ucraina, în vederea retrului de sâmbătă cu Burevestnik Lugansk. Este vorba de portarul Iulian Andrei şi jucătorii Florin Dospinescu, Sergiu Zvanciuc, Claudiu Dediu, Bogdan Şoldănescu şi Florin Acatrinei. Aceştia împreună cu cei 8 care au rămas acasă, vor constitui lotul care joi dimineaţă va pleca pe ruta Lvov-Kiev-Lugansk, ceilalţi vor rămâne acasă şi vor juca joi, de la ora 17:00, meciul cu Poli Iaşi, din eşalonul secund.

Optimism în tabăra constănţenilor

Mai mult cu gândul la meciul de sâmbătă din Liga Campionilor, când vor juca în deplasare la Pevafersa Valladolid, constănţenii privesc cu mare încredere partida cu CS Universitatea Suceava, joc în care mai mult ca sigur va lipsi de la gazde extrema Marius Sadoveac, acesta acuzând o accidentare la umăr. „Jocul cu Suceava poate fi considerat ceva mai uşor, pentru că ei nu prea pun probleme în deplasare. În plus, noi pe teren propriu nu putem pierde cu nimeni, indiferent dacă jucăm bine sau nu. Asta nu înseamnă că nu vom trata cu maximă seriozitate partida cu Suceava, pentru că, dacă îi vom lăsa, cu siguranţă vor dori să profite de şansă şi să ne învingă”, a declarat Alexandru Csepreghi.

Steaua a refuzat propunerea sucevenilor de a juca sâmbătă, 27 februarie

Chiar dacă până la meciul propriu zis mai sunt aproape 2 săptămâni, confruntarea dintre CS Universitatea Suceava şi Steaua MFA Bucureşti a început deja. Oficialii grupării din Capitală nu au acceptat proprunerea sucevenilor de a juca meciul sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17. Cum cele două cluburi nu au ajuns la nicio înţelege partida va avea loc conform programării făcute de FRH, duminică, 28 februarie, de la ora 11:00.

Petru Ghervan: “Trebuie să batem Steaua”

“Studenţii” sunt decişi să câştige jocul cu Steaua, din etapa a XVIII-a a Ligii Naţionale. În ultimele două sezoane, gruparea bucureşteană a câştigat la limită la Suceava, 26-25 în sezonul precedent şi 30-29 în urmă cu doi. “Dacă dorim să fim în grafic cu obiectivul propus în acest sezon trebuie să câştigăm jocul cu Steaua, mai ales că evoluăm pe teren propriu. În ultimii ani am fost foarte aproape de a reuşi acest lucru însă acum e momentul să spargem gheaţa în acest sens”, a declarat Petru Ghervan.

Adomnicăi: “Nu suntem calificaţi”

Cristian Adomnicăi a precizat că în ciuda diferenţei de 11 goluri cu care s-au impus în tur, “studenţii” nu se consideră deja calificaţi în faţa ucrainenilor de la Burevestnik Lugansk. “Mai avem de muncit şi în meciul retur. Dacă ne gândim de pe acum că suntem calificaţi s-ar putea ca în mintea noastră să se cuibărească o stare de relaxare care nu ne-ar fi deloc benefică. Să ne vedem la egalitate cu ucrainenii în minutul 50 la ei şi apoi putem zice că suntem calificaţi. Returul va fi dificil dar sper să ne impunem şi acolo”, a declarat interul dreapta al Universităţii.

Arbitri din Belarus în meciul de la Lugansk

Returul dintre Burevestnik Lugansk şi CS Universitatea Suceava din optimile de finală ale Cupei Challenge a fost încredinţat de EHF, unei brigăzi din Belarus, formată din Dmitri Nabokau şi Seghei Kulik, observatorul din partea forului european pentru această întâlnire fiind desemnat polonezul Jacek Wroblewski. Partida va avea loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 14:00, la Lugansk. În jocul tur, CS Universitatea Suceava s-a impus la o diferenţă de 11 goluri, scor 31-20.
Faptul că jocul de la Lugansk a fost încredinţat unei brigăzi de arbitri din Belarus nu-l sperie pe Petru Ghervan. Directorul tehnic al CS Universitatea este de părere că la acest nivel arbitrajele nu trebuie puse la îndoială şi este convins că maniera de arbitraj a brigăzii Nabokau-Kulik va fi echidistantă. “Singurul avantaj al ucrainenilor ar poate fi doar faptul că ei se vor putea înţelege cu bieloruşii”, a spus Ghervan.


Intră acum și în grupul de