Au tinut in frau campioana aproape 55 de minute (Handbal)


Intră acum și în grupul de

HCM Constanţa – CS Universitatea Suceava 36 – 31 (18 – 18)

Plecată pe litoral fără opt jucători de bază, CS Universitatea Suceava a pus mari probleme campioanei HCM Constanţa, care s-a impus cu scorul de 36-31, abia spre finalul întâlnirii, după un meci în care „studenţii” au dominat prima repriză iar gazdele pe a doua.

Înaintea întâlnirii, contând pentru runda a XVII-a a Ligii Naţionale, constănţenii nici nu se gândeau că vor avea probleme mari în a câştiga jocul cu o echipă suceveană care şi-a menajat titularii în perspectiva returului din Ucraina, singura problemă a grupării de pe litoral fiind diferenţa la care vor câştiga.

Fără aportul lui Pralea, Gavriloaia, Chiruţ, Tcaciuc, Bursuc, Adomnicăi, Ignat şi Mitrea, „studenţii” au oferit o replică consistentă jucătorilor lui Zoran Kurtes încă din debutul meciului, când au condus cu 2-0. Gazdele au punctat de trei ori la rând şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj însă după un sfert de oră, tot sucevenii erau cei care aveau avantaj, 10-8 pentru CS Universitatea. Diferenţa de două goluri, favorabilă universitarilor a persistat şi în minutul 24, când jucătorii conduşi de pe margine de Răzvan Bernicu conduceau cu 16-14. Cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 18-18, nu înainte ca handbaliştii de pe litoral să primească o porţie de fluierături din partea propriilor suporteri.

Avertizaţi de jocul practicat de CS Universitatea în prima repriză, constănţenii şi-au rolul în serios în actul secund şi au trecut la timona jocului, preluând şi conducerea pe tabela de marcaj, 24-23 în minutul 40. Cu Claudiu Dediu într-o formă bună, „studenţii” au retabilit egalitatea în minutul 46, scor 27-27, acesta fiind ultimul moment în care sucevenii au fost la egalitate cu campionii. Chiar şi aşa, cu şase minute înainte de finalul întâlnirii rezultatul a fost unul strâns, 32-31 pentru HCM Constanţa, gazdele reuşind să mai puncteze de patru ori până la final, tabela închizându-se la 36-31.

Petru Ghervan: “Baieţii au luptat la Constanţa”

Directorul tehnic al CS Universitatea, Petru Ghervan, nu a făcut deplasarea la Constanţa dar este de părere că după rezultatul final şi evoluţia scorului jucătorii care au fost trimişi la malul mării s-au comportat bine. „Să nu uităm că alte echipe au pierdut la diferenţe de peste 10 goluri la Constanţa. Probabil echilibrul jocului s-a datorat în principal unei stări de relaxare a gazdelor, care văzând că nu au venit mai mulţi jucători s-au considerat învingători dinainte. Mă bucur că jucătorii au înţeles că trebuie să joace cum ştiu mai bine indiferent de talia adversarului pe care l-au înfruntat. Acum toată atenţia noastră se îndreptă către meciul retur de la Lugansk, care va fi cu totul altceva”, a declarat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de