Bibirig: „Slovan e cea mai puternica echipa din Challenge Cup” (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Finalistă a Ligii Campionilor în ediţia 1980-1981, semifinalistă a Cupei Cupelor în sezonul 1983-1984 şi sfert finalistă a Cupei EHF, ediţia 1992-1993. Acestea sunt cele mai importante performanţe europene ale formaţiei Slovan Ljubjana.

RD Slovan Ljubljana a mai evoluat de două ori în Cupa Cupelor, de fiecare dată disputând un singur meci în faza şaisprezecimilor de finală.

În sezonul 1993-1994, slovenii au fost eliminaţi de BK 46 Karis din Finlanda, iar în sezonul 1996-1997 au pierdut calificarea în dauna grupării portugheze FC Porto.

Concentrat exclusiv asupra meciului de campionat de duminică, când CS Universitatea va juca pe teren propriu cu Steaua MFA Bucureşti, Leonard Bibirig crede că echipa sa a dat peste cea mai puternică echipă din actuala ediţie a Cupei Challenge.

“Din punctul meu de vedere, RD Slovan e cea mai puternică echipă din acceastă ediţie a Cupei Challenge însă avem timp suficient până la jocul tur să aflăm cât mai multe detalii despre această grupare. În acest moment şansele de calificare sunt egale şi sperăm fie la fel şi după primul meci care va fi pe terenul lor. În acest moment ne concentrăm asupra jocurilor din campionat”, a declarat Leonard Bibirig.

Adversara studenţilor are şi fan club

În sala Kodeljevo, locul unde RD Slovan îşi dispută meciurile de pe teren propriu vin aproximativ 1000 de spectatori la fiecare joc. Mai mult decât atât, adversara Universităţii Suceava din sferturile Challenge Cup are şi un fan club. Fanilor echipei Slovan li se mai spune Red Tigers, cei mai înfocaţi dintre aceştia luând loc la fiecare meci în spatele uneia dintre porţi.


Intră acum și în grupul de