CS Universitatea a pus gand rau Stelei (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de


CS Universitatea Suceava – Steaua MFA Bucureşti, duminică, ora 11:00, sala LPS

Calificaţi în sferturile Challenge Cup prin două victorii categorice obţinute în faţa grupării Burevestnik Lugansk, “sudenţii” revin duminică, de la ora 11:00, în faţa publicului din sala LPS Suceava, acolo unde va avea loc meciul dintre CS Universitatea şi Steaua MFA Bucureşti, joc contând pentru runda a XVIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Odată rezolvată problema campioanei din acest an, HCM Constanţa având un avans de şase puncte după ce s-a impus miercuri seară cu 26-24 pe terenul Reşiţei lui Omer, lupta rămâne însă deschisă pentru ocuparea celorlalte locuri care duc în Cupa EHF şi Cupa Challenge. Cinci puncte este distanţa dintre Steaua şi CS Universitatea însă sucevenii sunt decişi să reducă diferenţa după jocul de duminică şi spargă gheaţa adăugându-şi prima victorie oficială în faţa Stelei. Într-un amical disputat vara trecută în cadrul Memorialului “Mihai Mironiuc”, CS Universitatea a învins Steaua cu 27-23, “studenţii” dorindu-şi să repete evoluţia de atunci. “La turneul dinaintea campionatului i-am bătut la patru goluri. Ne stă deci în putinţă să câştigăm acest meci. Depinde doar de noi”, a declarat încrezător, pivotul sucevenilor, Ioan Tcaciuc.


Având în spate un trecut de dinamovist, Leonard Bibirig ştie ce înseamnă un joc cu Steaua încă de pe vremea când înfrunta această echipă din teren. “Bibi” vrea acum să bată Steaua şi ca antrenor, iar prima ocazie o are chiar duminică. “Ne aşteaptă o etapă destul de dificilă a campionatului în care înfruntăm Steaua, o echipă aflată în mare formă, calificată în sferturile Cupei EHF, o echipă pe care noi nu am reuşit niciodată să o învingem. Sperăm ca în jocul de duminică să avem o evoluţie bună şi să obţinem un scor favorabil, care să confere un moral bun pentru următoarele partide din campionat. De asemenea, îmi doresc ca până la ora jocului să nu avem parte de accidentări”, a declarat Bibirig. Tehnicianul sucevenilor nu va putea conta contra pe serviciile celui de-al treilea portar al Universităţii, Andrei Spiridon, care este suspect de ruptură de menisc, el fiind indisponibil şi pentru echipa a doua a clubului universitar. Spiridon va efectua marţi un RMN după care va şti cu exactitate diagnosticul.

Steaua vine la Suceava după ce miercuri a câştigat cu U Transilvania Cluj, scor 26-24, într-un meci restant din etapa a XVII-a. Cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate în partea a doua a campionatului şi şase victorii consecutive în Liga Naţională, bucureştenii antrenaţi de Bozo Rudic vor recupereze punctele pierdute în câteva meciuri din tur şi să obţină o victorie care să-i readucă în lupta pentru locul secund. “Faptul că Steaua a jucat miercuri nu este un avantaj pentru noi. Eu cred că mai degrabă este un dezavantaj pentru că acest meci îi ţine în formă maximă pentru jocul cu noi. Steaua a făcut un meci foarte bun cu clujenii şi s-a impus la două goluri. Sper ca duminică scorul să fie invers, în favoarea noastră”, a apreciat Leonard Bibirig.

Pivotul Marius Ignat este încrezător în şansele Univesităţii Suceava în confruntarea cu Steaua şi spune că secretul unei victorii contra echipei în care joacă Ionuţ Georgescu, Iulian Stamate, Marius Novanc sau Marius Stavrositu este ca sucevenii să se concentreze maxim şi să facă un joc mai bun decât în alte partide disputate împotriva grupării din Capitală. “La ora jocului va trebui să fim foarte concentraţi şi să jucăm la capacitate maximă pentru că până acum nu am jucat foarte bine contra Stelei şi ei au reuşit să întoarcă rezultatul. Trecem printr-o peioadă bună şi va trebui să învingem”, a spus Ignat.

Porterul Iulian Andrei este hotărât să facă un meci mare în poarta Universităţii. Goalkeeperul sucevean spune că şi publicul va avea un rol important în meciul Steaua. “A venit momentul să batem Steaua. După jocurile bune din Cupa Challenge şi cele din campionat cred că suntem pregătiţi pentru a reuşi acest lucru. Publicul va fi alături de noi şi va avea un rol important”, a spus Iulian Andrei.
De aceeaşi părere şi Bogdan Pralea, care a evoluţii foarte bune în debut de retur, precum şi Challenge Cup. Pralea este decis să închidă spaţiul porţii sucevene cât mai bine deşi va avea în faţă câţiva jucători extrem de valoroşi. “Trebuie să fim atenţi şi evoluăm aşa cum am făcut-o în meciul de pregătire în care i-am învins. Sper ca printr-o mobilizare exemplară să ne adjudecăm victorie. Sigur, îmi doresc să învingem dar până la urmă cred că ar fi bun să obţinem măcar un egal”, crede Pralea.


Meciul dintre CS Universitatea Suceava şi Steaua MFA Bucureşti va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu, aceeaşi care a oficiat şi meciul din etapa trecută, de la Constanţa, unde a evoluat şi portarul Iulian Andrei. “Atunci nu au fost probleme de niciun fel cu arbitrii şi sper că aşa va fi şi duminică”, a precizat portarul “studenţilor”. Brigada dâmboviţeană a arbitrat pe CSU Suceava şi tur. Cu cei doi fluieraşi, jucătorii lui Bibirig au câştugat acasă cu Minaur dar au pierdut jocul de Roman, cu Ştiinţa Bacău, meci după care mai mulţi oficiali suceveni s-au arătat deranjaţi de maniera de arbitraj. Pentru suporterii care nu vor putea ajunge la sala LPS, trebuie precizat şi faptul că meciul cu Steaua va fi transmis în direct pe canalul de televiziune Digisport.

Programul complet al etapei:

Ştiinţa Bacău – Minaur Baia Mare
CS Universitatea Suceava – Steaua MFA Bucureşti
U Transilvania Cluj – RomCri Braşov
Poli Timişoara – CSM Satu Mare
HC Odorhei – Dinamo Bucureşti
UCM Reşiţa – HCM Constanţa 24 – 26
Pandurii Tg. Jiu stă.

Clasament

1. HCM Constanţa 17 16 0 1 545-434 32
2. UCM Reşiţa 15 12 2 1 454-378 26
3. Steaua MFA Bucureşti 16 11 1 4 496-422 23
4. Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu 16 10 1 5 425-423 21
5 Ştiinţa Bacău 16 9 3 4 512-467 21
6. CS Universitatea Suceava 15 8 0 7 424-399 16
7. HC Odorhei 16 7 0 9 476-495 14
8. Minaur Baia Mare 16 5 1 10 406-417 11
9. CSM Satu Mare 16 5 1 10 470-502 11
10. U Transilvania Cluj 15 5 1 9 385-417 11
11. Poli Municipal Timişoara 15 4 1 10 379-445 9
12. Dinamo Bucureşti 16 3 2 11 475-546 8
13. Rom Cri Braşov 16 1 1 14 397-497 3
CSM Medgidia – s-a retras din campionat


Intră acum și în grupul de