Rezultate remarcabile pentru sportivii suceveni la „Cupa Bucovinei” la Natatie


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii precedente, bazinul de înot din incinta Şcolii nr.3 Suceava a găzduit întrecerile din cadrul „Cupei Bucovinei” la nataţie. La întrecerile organizate de Asociaţia Judeţeană de Nataţie Suceava în parteneriat cu Şcoala nr.3 Suceava, Direcţia pentru Sport a Judeţului, Asociaţia „Sportul pentru Toţi” şi McDonalds Suceava au participat concurenţi de la opt cluburi sportive, LPS Baia Mare, Vipsangym Piatra Neamţ, LPS Bacău, Sport Club Bacău, Nautica Bacău, AS „Schreiner” Bistriţa, „Delphin” Constanţa şi CS 3 Suceava, competiţia fiind destinată copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Micii înotători de la CS 3 Suceava s-au descurcat admirabil demonstrând încă o dată faptul că pe aceste meleaguri există înclinaţie şi tradiţie în acest sport. La finalul „Cupei Bucovinei” la nataţie, CS 3 Suceava s-a clasat pe locul doi în clasamentul general din cele opt cluburi participante.

Rezultate înregistrate de sportivii suceveni la „Cupa Bucovinei” la nataţie:

Categoria de vârstă 12 ani
Locul III 50 liber Florin Ghiţun
Locul I 4X50 mixt Ştafeta feminină
Locul II 4X50 liber
Locul II 4X50 mixt Ştafeta masculină
Locul III 4X50 liber

Categoria de vârstă 11 ani
Locul I 50 fluture Teodor Marchitan
Locul I 50 spate
Locul I 50 bras
Locul II 100 liber
Locul III 50 liber
Locul II 50 spate Diana Dungeanu
Locul III 50 fluture
Locul III 100 mixt
Locul II 50 bras Ioana Pavăl
Locul III 50 bras Andrei Rotariu
Locul II 50 bras Tudor Maxim
Locul III 50 spate
Locul II 100 liber Cosmina Ungureanu
Locul II 50 bras
Locul III 50 liber
Locul III 50 spate Bianca Morar
Locul III 50 bras Miruna Parasca
Locul III 4X50 mixt Ştafeta feminină
Locul III 4X50 liber
Locul II 4X50 mixt Ştafeta masculină

Categoria de vârstă 10 ani
Locul I 50 bras Diana Lissov
Locul II 50 bras Ruxandra Savina
Locul III 50 bras Beatrice Acristinei
Locul I 50 bras Ştefan Catargiu
Locul I 4X50 mixt Ştafeta feminină
Locul II 4X50 liber
Locul I 4X50 mixt Ştafeta masculină
Locul II 4X50 liber

Categoria de vârstă 9 ani
Locul I 50 bras Antonia Niţu
Locul III 50 spate
Locul II 50 bras Paul Rebenciuc
Locul III 50 bras Mihnea Bejan

Categoria de vârstă 8 ani
Locul I 50 liber Sebastian Croitori
Locul I 50 bras
Locul I 50 spate
Locul III 50 liber Victor Macovei

„Se poate spune că s-a observat un progres evident al sportivilor noştri la această competiţie. Dacă la concursurile anterioare de la categoria de vârstă 8-12 ani înotătorii noştri veneau cu 8-9 secunde în urma celorlalţi de la alte cluburi, la întrecerile de la Suceava întârzierea lor a fost de doar o jumătate de secundă până la o secundă. Dacă la celelalte competiţii elevii noştri se clasau pe locurile 8-10, acum ei au urcat pe podiumul de premiere aproape în toate probele la care au participat. Trebuie amintit faptul că toţi participanţii la „Cupa Bucovinei” au beneficiat prin bunăvoinţa conducerii Şcolii nr. 3 Suceava de condiţii optime de antrenament şi competiţie.

Din păcate, competiţia organizată la Suceava la care au fost prezenţi peste 180 de sportivi, a fost umbrită de un incident absolut regretabil. Băcăuanii, conduşi de profesorul antrenor Adrian Negru s-au comportat huliganic atunci când am anunţat că premierea în proba de ştafetă se va face la începutul reuniunii următoare. Cei din Bacău au huiduit îndelung această decizie chiar dacă am ştiau că aşa se va proceda, „Cupa Bucovinei” fiind anunţată cu cel puţin 20 de zile înainte de desfăşurare. Mai mult chiar, ca o motivaţie suplimentară pentru noi, cum concursul s-a încheiat la ora 20 şi 15, nu se putea ca peste 80 de copii, obosiţi după concurs care aveau oră la masă acolo unde erau cazaţi să-şi decaleze programul. Am trecut peste afrontul celor din Bacău şi le-am oferit diplomele pe care le-au câştigat cu menţiunea că festivitatea de premiere se va face în lipsa lor. Nici varianta aceasta nu a funcţionat, cei din Bacău aruncând diplomele primite.

Vom face o informare către Federaţia Română de Nataţie pentru a protesta la acest incident absolut regretabil care a umbrit un concurs corect şi a oferit un exemplu nepotrivit unor copii care nu aveau absolut nicio vină”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc, din cadrul CSŞ 3 Suceava.


Intră acum și în grupul de