CS Universitatea a castigat confortabil la Brasov (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava s-a impus fără probleme pe terenul “lanternei roşii” din clasamentul Ligii Naţionale. “Studenţii” s-au impus cu 36-26 în faţa echipei Rom Cri Braşov, după un meci pe care l-au controlot de la un capăt al altul. A noua victorie stagională a echipei antrenate de Leonard Bibirig s-a întrezărit încă de la finele primei reprize. După un început bun de meci în care au avut constant 5 goluri avans, “studenţii” s-au distanţat la 7 goluri, 17-10 şi au intrat la vestiare cu un avans de 4 goluri, 17-13. În partea a doua a jocului numai evoluţia bună a portarului gazdelor a limitat proporţiile scorului, la final tabela arătând 36-26, o diferenţă clară între cele două formaţii.

“Am abordat meciul foarte serios pentru că ştiam că vom întâlni o formaţie care nu are ce pierde, totuşi nu s-a pus niciun moment problema echipei câştigătoare. Băieţii s-au dăruit pe teren, am început bine ambele reprize şi dacă continuăm pe aceiaşi pantă ascendentă cu siguranţă că nu o să avem probleme în a ne îndeplini obiectivul propus. Urmează o partidă grea cu cei de la Satu Mare, care cu siguranţă vor veni la Suceava să-şi recupereze punctele pierdute în tur pe teren propriu, pentru noi fiecare meci până la finalul campionatului va fi ca o finală” a declarat la finalul partidei antrenorul Leonard Bibirig.
De partea cealaltă Vasile Curiţeanu recunoaşte superioritatea sucevenilor:“Am întâlnit astăzi o echipă foarte puternică cu un contraatac fulgerător si cu jucatori care pot face oricând diferenţa într-un meci.”

În urma victoriei de la Braşov, CS Universitatea Suceava îşi consolidează locul 6 în clasament, având 18 puncte, cu 3 puncte mai puţin decât Pandurii Tg. Jiu, care vor juca joi, pe terenul campioanei HCM Constanţa. În ultimele şase etape ale campionatului, CS Universitatea va juca, în ordine, cu CSM Satu Mare (acasă), Dinamo Bucureşti (deplasare), HC Odorhei (acasă), Poli Timişoara (deplasare), U Transilvania Cluj (acasă), Ştiinţa Bacău (acasă) şi UCM Reşiţa (deplasare).

Rezultatele etapei a XIX-a:

HC Odorhei – Ştiinţa Bacău 25-26
Dinamo Bucureşti – Poli Timişoara 35-24
CSM Satu Mare – U Transilvania Cluj 34-33
Steaua Bucureşti – UCM Reşiţa 24-26
RomCri Braşov – CS Universitatea Suceava 26-36

Partida HCM Constanţa – Pandurii Tg. Jiu va avea loc joi, 11 martie, de la ora 18:00.


Intră acum și în grupul de