Sportivii suceveni din nou pe podiumul de premiere (Tir cu arcul – Campionatele Nationale cadeti, juniori II şi copii)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de tir cu arcul pentru cadeţi, juniori II şi copii care s-au încheiat recent la Rădăuţi au prilejuit o nouă comportare de excepţie a sportivilor suceveni. Dacă Alexandru Bodnar, Elena Gheorghiţă, Corina Curelar sau Oana Trufin sunt deja nume cunoscute în lumea arcaşilor, din urmă se pare că vin tineri care se ridică cel puţin la valoarea acestora.

La categoria cadeţi, podiumul de premiere a fost în întregime sucevean, titlul de campion naţional revenindu-i sportivului Alexandru Popescu de la CSM Suceava – CSŞ Rădăuţi, pe locurile II şi III situându-se în ordine Ştefan Melen de la CSŞ Rădăuţi şi Andrei Dănilă de la acelaşi club. La categoria cadete, Melania Mitric de la CSŞ rădăuţi a cucerit medalia de bronz. De remarcat faptul că Andrei Dănilă a realizat un nou record naţional, 117 puncte din 120, în eliminatorii.

La categoria junioare II pe primele două poziţii ale clasamentului final s-au situat Dana Gheţău şi Cristiana Ungurean de la CSŞ Rădăuţi. La masculin juniori II, Marian Rotari de la CSŞ Rădăuţi a ocupat locul II, colegul său de club Călin Hrehorciuc situându-se pe locul III

La categoria copii, la masculin, Teodor Melen de la CSŞ Rădăuţi a devenit vicecampion naţional.

“Concursul organizat la Rădăuţi a fost deosebit de palpitant, concurenţii prezentându-se la un nivel foarte ridicat, diferenţele fiind făcute pe final. La cadete de exemplu, trei sportive au tras 501 puncte fiind departajate pentru locul III de numărul de decari, alte patru sportive de pe locul IV trăgând toate 500 de puncte.

Mă bucură foarte mult evoluţia sportivilor noştri, dar în mod deosebit cea a lui Alexandru Popescu un arcaş de o seriozitate şi o implicare ieşită din comun. Sper ca performanţa realizată la Campionatele Naţionale să o repete la Campionatele Europene indoor de juniori care vor avea loc în perioada 16-18 martie la Porec în Croaţia”, a declarat antrenoarea secţiei de tir cu arcul a CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi, Rozalia Deneş, care împreună cu soţul său Alexadru Deneş se ocupă de pregătirea arcaşilor suceveni.


Intră acum și în grupul de