Delia Ivas vrea sa nu mai rateze calificarea la urmatoarele Jocuri Olimpice


Intră acum și în grupul de

Jocurile Olimpice de la Vancouver sunt deja istorie însă gândurile sportivilor se îndreaptă deja spre Soci 2014. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Delia Ivaş. Fostă campioană naţională la skeleton, Delia Ivaş, sportivă legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, îşi doreşte neaparat să ajungă la Jocurile Olimpice de peste 4 ani.

La numai 21 de ani, Delia, care e antrenată de Octavian Pungovschi, a fost la un pas să se califice la Vancouver însă a ratat în ultimul moment accesul la Olimpiadă după Campionatul Naţional ce a avut loc la Innsbruck, în Austria. „Îmi pare rău că nu am ajuns la Vancouver dar deja mă gândesc să mă pregătesc serios pentru a nu mai rata prezenţa la Soci, în 2014. Mi-am făcut un skeleton nou în această iarnă şi nu m-am acomodat foarte bine cu el. De aceea cred că am ratat calificare la JO de la Vancouver”, spune Delia, care practică skeletonul din clasa a X-a. „Mai întâi am făcut handbal dar din lipsa fondurilor am renunţat şi prin clasa a X-a s-a făcut o selecţie la CSI Vatra Dornei şi am fost aleasă pentru skeleton. Nu este un sport foarte popular dar este plăcut şi presupune antrenamente complexe, care necesită o pregătire asemănătoare atleţilor”, a explicat Delia Ivaş.

Sportiva dorneană se pregăteşte acum pentru Campionatul Naţional de starturi, o competiţie de vară. Delia Ivaş îşi petrece cea mai mare parte a timpului între Bucureşti şi Braşov, ea fiind studentă la două facultăţi, atât în Capitală cât şi la poalele Tâmpei. „Mă antrenez cu sportivii din echipa de bob a Olimpiei Bucureşti. Mă înţeleg bine cu ei şi m-au asimilat ca pe o colegă de-a lor”, a mai precizat Delia.


Intră acum și în grupul de