CS Universitatea a castigat cu Satu Mare dupa o prima repriza de vis (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – CSM Satu Mare 38-31 (25-11)

CS Universitatea Suceava a învins pe teren propriu formaţia CSM Satu Mare, scor 38-31 (25-11), într-un meci contând pentru etapa a 20-a a Ligii Naţionale de handbal masculin şi a obţinut 2 puncte importante în vederea îndeplinirii obiectivului din acest sezon: locul 5.

Spectacolul a fost de înaltă clasă în prima repriză. 30 de minute în care “studenţii” au zburdat pe teren şi le-a ieşit totul spre exasperarea adversarilor, care după cinci minute de joc s-au văzut conduşi cu 4-1. La 10-2, cât a arătat tabela din sala LPS în minutul 11, tehnicianul sătmărenilor, Ioan Palko, a cerut time-out, în speranţa că-i va scoate din mână pe jucătorii lui Bibirig, antrenorul care şi-a ispăşit sâmbătă a doua etapă de suspendare după cartonaşul roşu încasat cu Steaua. În zadar au sperat ardelenii că ai noştri vor reduce turaţia. După un sfert de oră Zvanciuc curăţă vinclul porţii sătmărene cu o torpilă de la 9 metri şi duce scorul la 15-4 în vreme ce între buturile sucevene, Bogdan Pralea are o evoluţie bună, ca de altfel la mai toate meciurile din acest sezon. Finalul de repriză a arătat suporterilor prezenţi la meci, inclusiv celor 10-15 fani ai sătmărenilor, un handbal de înaltă clasă şi nişte jucători suceveni cărora le-au reuşit toate “artificiile” şi au intrat la vestiare cu un avantaj de 14 goluri, scor 25-11. Spre finalul primului act suporterii suceveni l-au aplaudat şi pe goalkeeperul oaspeţilor, Laszlo Teremi, care a avut o primă intervenţie reuşită, în minutul 26. Până atunci însă Teremi a fost pur şi simplu umilit de jucătorii Universităţii cu fel de fel de procedee, care mai de care mai spectaculoase. O primă repriză în care omul numărul unu al ardelenilor, Ştefan Birtalan, nu a contat mai deloc, marcând doar 3 goluri.

La adăpostul avantajului de 14 goluri, conducerea tehnică a echipei sucevene a decis să odihnească pe rând o parte din artizanii primei reprize. Schimbările şi relaxarea “studenţilor” s-au resimţit începând din minutul 40. De la 30-18 pentru CS Universitatea, scorul a devenit 33-24, în minutul 50, fiind prima dată când oaspeţii s-au apropiat de suceveni la mai puţin de 10 goluri. Finalul meciului nu a făcut decât confirme diferenţa mare de valoare dintre cele două echipe. Chiar dacă pe parcursul părţii secunde a rodat mai mulţi jucători şi a avut câteva eliminări de 2 minute, universitarii au reuşit să se impună la o diferenţă liniştitoare. A fost 36-28 în minutul 55 şi 38-31 la final.

Au evoluat formaţiile:

CS Universitatea Suceava: Bogdan Pralea – 8 intervenţii, Iulian Andrei – 11 intervenţii, Adrian Chiruţ – 8 goluri, Cristian Adomnicăi – 7, Adi Mitrea – 5, Florin Dospinescu – 4, Răzvan Gavriloaia – 4, Florin Acatrinei – 3, Claudiu Dediu – 3, Sergiu Zvanciuc – 2, Cristian Bursuc – 1, Bogdan Şoldănescu – 1, Marius Ignat Ioan Tcaciuc. Antrenor: Leonard Bibirig

CSM Satu Mare: Laszlo Teremi – 10 intervenţii, Ştefan Birtalan – 10 goluri, Cristian Savlovschi – 6, Radu Ciornohuz – 6, Bozidar Bursac – 4, Nenad Savic – 2, Janos Olah – 1, Yan Vizhbovsky – 1, Vlad Ardelean. Antrenor: Ioan Palko


Intră acum și în grupul de