Dragos Neacsu – campion, Silviu Casandra – vicecampion, CSM Suceava, aur pe echipe (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Delegaţia Clubului Sportiv Municipal Suceava a dominat ediţia de iarnă a Campionatului Naţional de marş, 20 kilometri, disputată sâmbătă, la Reşiţa. Dragoş Neacşu şi Silviu Casandra s-au luptat pentru medalia de aur, câştig de cauză având atletul de 22 de ani, antrenat de Radu Mihalescu, care a terminat cursa cu timpul de 1h 24 min. şi 46 de secunde. Experienţa l-a ajutat pe Silviu Casandra doar pe primii 8 kilometri când a condus plutonul după care multiplul campion naţional a suferit o contractură musculară şi nu a mai putut forţa.

„Aveam deja un avasn de 4 minute faţă de următorul concurent şi m-am gândit că nu mai are rost să forţez din cauza unei contracturi musculare. Oricum, Suceava s-a prezentat bine la această ediţie şi medalii câştigate de toţi sportivii sunt un plus pentru CSM, mai ales că vor urma şi Naţionalele de vară la 20 şi 50 km”, a precizat Silviu Casandra, care la Reşiţa a fost însoţit de soţia sa, atleta numărul 1 a judeţului, Cristina Casandra. Silviu Casandra a terminat al doilea, luând argintul, el parcurgând cei 20 km în 1h 29 min. şi 4 secunde.

Cu alte cuvinte primele două locuri au fost disputate de atleţii CSM Suceava. Pe lângă titlul de campion naţional, Dragoş Neacşu şi-a reconfirmat şi baremul pentru Campionatul European din acest an, care va avea loc în luna august, la Barcelona. Totodată, Dragoş Neacşu şi Silviu Casandra au obţinut calificarea pentru Balacaniada din luna aprilie, ce avea loc la Bucureşti, unde Neacşu va fi prezent însă Silviu Casandra va alerga doar dacă se va reface după accidentarea suferită sâmbătă, la Reşiţa.
CSM Suceava a câştigat aurul şi în concursul pe echipe, din formaţia suceveană făcând parte Dragoş Neacşu, Silviu Casandra şi Zaharie Mocuţă.

Palmaresul CSM Suceava a fost completat cu o medalie de bronz la tineret obţinută de Zaharie Florin Mocuţă, sportiv cu dublă legitimare, CSS Botoşani-CSM Suceava.

La juniori I, CSM Suceava a mai obţinut o medalie de aur, prin Iulian Roşu, sportiv antrenat de Radu Mihalescu. Interesant este faptul că Roşu practică marşul de numai jumătate de an, timp în care a devenit liderul categoriei sale de vârstă. Tot la juniori I, locul trei şi implicit medalia de bronz i-a revenit humoreanului Cătălin Şuhani, atlet legitimat la CSM Suceava-CSS Gura Humorului şi antrenat de Cristina Casandra şi Daniela Lucaci.

În concursul juniorilor II, Daniel Damian a terminat pe locul 4. Sportivul antrenat de Radu Mihalescu a ratat de puţin bine la această ediţie a Campionatului Naţional, unde am obţinut 6 medalii. Dacă am fi concurat şi în concursul pe echipe medalia de bronz. „Delegaţia suceveană s-a prezentat la juniori, cred că aveam şanse la încă o medalie de aur”, a precizat Radu Mihalescu, care se gândeşte tot mai serios ca sportivul său, Dragoş Neacşu să facă baremul pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2014.

Per total, la ediţia de iarnă a Campionatului Naţional de marş, 20 kilometri, CSM Suceava a obţinut 6 medalii, trei de aur, una de argint şi două de bronz, ceea ce în clasamentul pe puncte între cluburile municipale din ţară înseamnă 52 de puncte, echivalentul unei medalii de bronz la un campionat european de tineret.


Intră acum și în grupul de