„Pastele in Bucovina” pune la treaba autoritatile sucevene


Intră acum și în grupul de

Pentru a facilita accesul turiştilor, dar şi al locuitorilor judeţului către principalele puncte de atracţie turistică din Suceava, în perioada Sărbătorilor Pascale, CJ Suceava va derula un program de intervenţie rapidă pentru reabilitarea reţelei de drumuri judeţene.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, luni, că ţinând cont că în prezent condiţiile atmosferice sunt favorabile, dar şi că se apropie Sărbătoarea Învierii Domnului, autorităţile sucevene au solicitat primarilor din judeţ începerea de acţiuni de curăţenie şi înfrumuseţare a localităţilor şi se au în vedere, în special, traseele turistice care includ mănăstirile din judeţ, în perioada următoare fiind aşteptată o afluenţă de turişti către Bucovina.

Autorităţile judeţene şi locale din Suceava au început pregătirile pentru derularea programului „Paştele în Bucovina” care se va derula în perioada 25 martie-6 aprilie. Programul va începe la Fundu Moldovei, în 25 martie, de “Buna Vestire”, cu Festivalul de cântece religioase şi va continua în 26 martie cu “Drumul ouălor încondeiate”, urmând ca în 27 martie să fie organizat “Festivalul naţional al ouălor încondeiate de la Ciocăneşti”.

De Florii, vor fi organizate spectacole în mai multe localităţi din judeţ, iar în municipiul Suceava va fi organizat un concert al unui grup de tenori “Distinto”, un concert al Marianei Anghel şi un spectacol al Ansamblului “Balada”.

În ziua de Paşte, la prânz, în centrul municipiului Suceava va putea fi audiat un concert al clopotelor din 15 mănăstiri şi biserici din judeţ, iar în a doua zi de Paşte va fi organizat un concert de toacă la Suceviţa, pe nouă tipuri diferite de lemn.

În localităţile judeţului vor fi organizate concursuri de ciocnit ouă sau concursuri pentru cel mai frumos coş de Paşte.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă şi în acest an la Suceava din delegaţia Patriarhiei BOR care va lua Lumina harică de la Mormântul Sfânt urmând să facă parte şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de