Femeie ce cara in sacose tigari de contrabanda, amendata cu 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au ridicat în vederea confiscării peste 2.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit IJPF Suceava, vineri, poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în raza oraşului Vicovu de Sus o femeie ce transporta bagaje voluminoase. După ce au identificat numele femeii, B. Elena, în vârstă de 38 de ani, au constatat că aceasta avea 1.050 de pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 4.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

A doua zi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „Volkswagen”, cetăţeanul ucrainean P. Oleg, în vârstă de 34 de ani. În urma verificării amănunţite efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului, cantitatea de 130 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de 531 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră şi vameşii din cadrul P.T.F. Siret au descoperit în autoturismul lui B. Haralamb, din Grămeşti, 120 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce erau ascunse între scutul apărător şi rezervorul de combustibil precum şi în bagajele personale.

Şi în acest caz ţigările în valoare de 490 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.
Autoturismul marca „ Dacia” a fost indisponibilizat de vameşi până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de