CS Universitatea joaca marti o alta „finala” cu HC Odorhei (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – HC Odorhei, marti, ora 18.00, sala LPS

Învingători acasă la Dinamo, „studenţii” joacă marti, în devans, cu HC Odorhei, o partidă contând pentru etapa a XXII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Jocul cu gruparea harghiteană se înscrie, la fel ca şi cel cu Dinamo, în categoria celor pe care sucevenii trebuie să le câştige pentru a mai avea şanse teoretice la îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon.

Meciul dintre CS Universitatea şi HC Odorhei se dispută în devans, întrucât sâmbătă, echipa locală de handbal va disputa prima manşă a sferturilor de finală a Cupei Challenge, în deplasare, contra slovenilor de la RD Slovan Ljubljana.

Bibirig: „Să nu mai repetăm greşelile din meciul cu Dinamo”

La conferinţa de presă de luni, antrenorul Leonard Bibirig şi-a exprimat speranţa că, împotriva Odorheiului, echipa sa va etala un joc mai bun decât cu Dinamo. „Ne aşteaptă o săptămână dificilă, având în vedere că vom întâlni pe HC Odorhei pe teren propriu şi apoi ne vom deplasa în Slovenia. Îmi doresc ca împotriva echipei din Odorhei să arătăm un handbal mai bun decât cu Dinamo şi la final să obţinem cele două puncte de care avem neapărat nevoie. Sper ca publicul să fie alături de noi, aşa cum a fost de fiecare dată când am jucat pe teren propriu. HC Odorhei este o echipă bună, care cu siguranţă va veni la Suceava cu gândul de a recupera punctele pierdute în meciul din tur, care pe ei i-ar ajuta mult în vederea îmbunătăţirii poziţiei din clasament”, a declarat Leonard Bibirig, care a mai adăugat că vrea ca elevii săi să nu mai repete greşelile din meciul cu Dinamo. Totodată, tehnicianul Universităţii Suceava îşi doreşte ca partida de azi să reprezinte o repetiţie pentru jocul de sâmbătă cu Slovan Ljubljana.

Andrei: „Un rezultat bun cu Odorheiul ne oferă moralul necesar pentru jocul din Slovenia”

De aceeaşi părere este şi portarul Iulian Andrei. Apărătorul buturilor universitare vrea ca CSU Suceava să facă un joc mai bun decât cel de vineri şi să obţină două puncte, care ar oferi un moral bun în perspectiva finalului de sezon şi a dublei manşe cu slovenii. „Ne dorim ca în meciul de mâine (n.r. marti) să facem un joc mai bun decât cel de la Dinamo, unde, deşi am câştigat, am avut mai multe inexactităţi. Un rezultat bun cu Odorheiul ne va oferi un moral bun pentru meciul din Slovenia. În ce priveşte competiţia internă, nu ne rămâne decât să sperăm că şi contracandidatele noastre se vor împiedica”, a afirmat Andrei.

Extrema stângă, Florin Dospinescu, este de părere că deşi în ultimele sezoane CS Universitatea a fost în permanenţă deasupra Odorheiului, jocul de azi va fi dificil. „HC Odorhei este o echipă pe care am depăşit-o mai tot timpul în ultimele sezoane, dar acesta nu va fi un aspect primordial la ora jocului. Trebuie să ne contrăm şi să ne mobilizăm pentru a lua cele două puncte care ne sunt necesare”, a declarat „Dospi”.

Pralea: „Mai putem depăşi Bacăul”

Portarul Bogdan Pralea crede în şansele Universităţii Suceava de a prinde pe ultima sută de metri locul 5. Goalkeeperul Sucevei recunoaşte însă că pentru a ajunge şi anul viitor în Cupa Challenge, „studenţii” au nevoie şi de paşi greşiţi ai adversarelor. „Echipa din Tg. Jiu e mai greu de ajuns, pentru că are şi un program mai uşor în acest final de sezon, dar pe băcăuani cred că îi putem depăşi dacă avem şi puţin noroc. Cele mai importante sunt însă jocurile noastre pe care trebuie să le câştigăm şi abia apoi să ne gândim ca adversarele cu care ne luptăm să fac paşi greşiţi”, a spus Pralea.

În opinia extremei Adi Mitrea, secretul victoriei în meciul de azi stă în eliminarea greşelilor din meciul cu Dinamo. „Dacă ne vom concentra şi nu vom mai repeta greşelile din meciul de vineri cred că vom trece de HC Odorhei. Noi trebuie să nu facem niciun pas greşit şi să aşteptăm greşeala adversarelor”, a declarat Mitrea.
În meciul tur, CS Universitatea s-a impus cu 29-27, pe terenul celor de la HC Odorhei.

Meciul de marti, va avea loc în sala LPS, cu începere de la ora 18.00.

Programul complet al etapei a XXII-a:

Ştiinţa Bacău – HCM Constanţa
Minaur Baia Mare – RomCri Braşov
Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – CSM Satu Mare
UCM Reşiţa – Dinamo Bucureşti
Universitatea Suceava – HC Odorhei
Universitatea Transilvania Cluj – Poli Municipal Timişoara


Intră acum și în grupul de