4,5 miliarde de lei vechi a primit CSM Suceava pentru 2010


Intră acum și în grupul de

După lungi aşteptări din partea conducerii, antrenorilor şi sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, zilelele trecute Autoritatea Naţională pentru Sport din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a anunţat bugetele ce vor fi repartizate cluburilor muncipale din ţară.

La vremuri de criză, buget criză. Aşa au explicat şefii de la centru reducerea cu aproximativ 30% a sumei alocate către CSM Suceava în comparaţie cu anul trecut.

Faptul că în 2010 se vor primi mai puţini bani era aproape o certitudine, mai deranjant fiind că, aşa puţini câţi au fost alocaţi, banii au venit cu o întârziere mare, multe competiţii aflându-se în plină desfăşuarare.

4,5 miliarde de lei vechi va primi în acest an CSM Suceava însă directorul coordonator Valerică Gherasim speră că la rectificarea bugetară, clubului sucevean i se vor mai aloca nişte bani. Despre investiţii bazelor sportive nici nu poate fi vorba deşi conducerea CSM Suceava a făcut deja mai multe proiecte în acest sens . În lipsa banilor de la centru, pentru întreţinerea bazelor sportive aflate în subordinea CSM se va conta ca şi în anii trecuţi pe banii veniţi de la Consiulul Local.

“A venit în sfârşit bugetul, pe care l-am aşteptat încă de luna trecută. E mai mic decât anul trecut dar sperăm să mai primim ceva la rectificarea bugetară. De asemenea, îmi doresc să fie bine la toate secţiile clubului pentru că până la această dată fiecare antrenor s-a decurcat cum a putut. Trebuie ca reprezentanţii tuturor secţiilor sportive să înţeleagă că aceşia sunt banii şi alţii nu avem iar bugetul va fi împărţit în funcţie de rezultatele sportivilor în competiţiile interne şi internaţionale. Ramuri ca atletism, volei, tir cu arcul, canotaj sau lupte, vor avea prioritate. Important este că vom conta din nou pe sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Suceava. Încă nu am stabilit sumele pentru fiecare secţie în parte, dar vom face acest lucru imediat după ce vom avea consultăşi şi cu departamentul economic din cadrul clubului. Trag speranţa că la rectificarea bugetară CSM Suceava va mai primi încă 2 miliarde de lei vechi, altfel va fi greu să ne descurcăm”, a declarat directorul coordonator al CSM Suceava, Valerică Gherasim.


Intră acum și în grupul de