CSU Suceava isi joaca miercuri la Timisoara viitorul in Europa (Handbal)


Intră acum și în grupul de

După o vacanţă de două săptămâni cauzată de acţiuni ale loturilor naţionale, Liga Naţională de handbal masculin se reia miercuri cu etapa a XXIII-a. Echipa locală, CS Universitatea se va deplasa la Timişoara unde va da piept cu Poli Municipal, într-un joc programat miercuri, de la ora 15:00. Antrenorul Leonard Bibirig vrea ca jucătorii săi să scoată cât mai multe puncte din ultimele patru jocuri ale actualei ediţii, primul pas important putând fi făcut pe maul Begăi. „Întotdeauna partidele cu Poli Timişoara au fost dificile şi aprig disputate. Ne aşteptăm ca şi acum să fie la fel. Consider că echipa care îşi va dori mai mult victoria şi va face cât mai puţine greşeli neforţate se va impune, iar eu îmi doresc ca noi să fim cei care vor câştiga”, a spus Leonard Bibirig.

Tehnicianul sucevenilor consideră că vacanţa a fost benefică pentru jucătorii săi, spunând că a profitat de întreruperea campionatului pentru a-i reface psihic şi fizic pe handbaliştii universitari după eliminarea din sferturile de finală ale Cupei Challenge. Bibirig crede că jucătorii bănăţeni chiar dacă nu mai luptă pentru un obiectiv în actuala stagiune, vor să impresioneze noua conducere tehnică a echipei. În opinia antrenorului Universităţii Suceava, un atu al timişorenilor ar mai şi faptul că în primul „7” va reveni cel mai bun om al lui Poli, Şimicu. Cât despre absenţa extremei Nagy, „Bibi” a precizat că acesta va fi substituit cu un jucător de valoare apropiată.

Au mai rămas doar patru meciuri de disputat din sezonul 2009-2010 al ligii Naţionale de handbal masculin şi CS Universitatea Suceava are nevoie doar de victorii pentru a mai putea spera la clasarea pe locul V în final, loc care le-ar mai putea permite accesul şi în sezonul viitor al cupelor europene. „Mai sunt doar patru partide de campionat şi avem nevoie de maximum de puncte pentru a ne mai putea atinge obiectivul propus. Primul dintre aceste meciuri va fi miercuri, la Timişoara, un meci extrem de dificil în compania unei echipe cu care întotdeauna am avut de luptat. Bănăţenii joacă foarte bine pe teren propriu, dar noi mergem la victorie aşa cum facem de fiecare dată”, a declarat căpitanul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

Portarul Iulian Andrei este conştient că şansele de a prinde şi la finalul actualului sezon un loc în cupele europene sunt destul de reduse, însă spune că el şi colegii lui sunt pregătiţi să lupte până la capăt.„Este adevărat că ne trebuie victorii în toate cele patru jocuri rămase până la final, însă avem nevoie şi de un pas greşit al principalilor noştri contracandidaţi la locul V, Ştiinţa Bacău.

Noi ne vom juca şansa până la capăt şi sperăm ca adversarii noştri să se „împiedice” în meciul de la Cluj, ori în cel de acasă cu Steaua, la care adăugăm şi un succes de-al nostru în meciul direct. Să dea Dumnezeu ca la final de campionat noi să fim formaţia clasată pe locul V”, a afirmat portarul echipei CSU Suceava, Iulian Andrei.

În condiţiile în care CSU are nevoie să câştige toate meciurile până la final pentru a mai putea spera la o clasare pe un loc de cupă europeană, confruntarea de miercuri, de la Timişoara, se anunţă ca o adevărată finală pentru suceveni. „De fiecare dată când am jucat pe terenul celor de la Poli Timişoara am avut viaţă grea, dar sunt convins că dacă ne mobilizăm victoria nu ne poate scăpa. Dacă pierdem la Timişoara, ne-am pierdut orice şansă de a mai evolua în sezonul viitor în cupele europene şi nu trebuie să se întâmple acest lucru” a declarat conducătorul de joc al grupării CS Universitatea Suceava, Cristian Bursuc.


Intră acum și în grupul de