Sportivii suceveni se pregatesc cu doua noi ambarcatiuni de nivel olimpic (Canotaj)


Intră acum și în grupul de

Rezultatele obţinute de canotorii suceveni în ultimii ani au avut ecou la federaţia română de specialitate şi în urma unor demersuri realizate de către directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava, sportivii suceveni au primit două noi ambarcaţiuni de nivel olimpic. Cele două ambarcaţiuni tip Phillippi realizate în USA sunt mai uşoare cu circa 8 kilograme decât cele cu care se antrenau canotorii suceveni înainte şi au o alunecare mult îmbunătăţită.

“Cele două ambarcaţiuni pe care le-am primit şi care valorează circa 64.000 lei sunt acelaşi model pe care s-a concurat la Olimpiadă. Faptul că după atâţia ani am reuşit să obţinem aceste ambarcaţiuni moderne este un lucru foarte bun pentru că avem sportivi de valoare şi de mare pespectivă care merită să se antreneze cu ce este mai bun. Nu este totul perfect la baza noastră de pregătire de la Fălticeni, am mai avea nevoie şi de vâsle performante care sunt australiene sunt confecţionate din fibră de carbon şi sunt fragile şi foarte scumpe. Bineânţeles în afară de vâsle ne-ar mai trebui un pontoon plutitor pentru a putea face faţă momentului în care apa scade.

Oricum, începutul este bun şi revin afirmând faptul că avem copii de valoare aici la secţia de canotaj a CSM Suceava şi la secţia de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, copii care pe lângă şcoală mai fac şi unul sau două antrenamente pe zi în care parcurg 12 sau 24 de kilometric pe apă.

Anul 2010 a debutat bine pentru noi, avem rezultate deosebite şi în continuare ne pregătim pentru Campionatele Naţionale de Canotaj viteză care vor avea loc în luna august la Năvodari şi pentru selecţiile pentru loturile naţionale ale României” a declarat antrenorul Ion Despa, care alături de Vasile Avrămia, Alioşa Grozavu şi Ana Avrămia pregătesc canotorii de la CSM Suceava şi Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.

Suceava are şi acest moment sportivii la loturile naţionale ale României, Petru Ghica Adrian de la CSM Suceava fiind în pregătiri la Orşova cu lotul de juniori I care se antrenează pentru Mondiale, alături de el aflându-se şi Cătălin Axinte sportive cu dublă legitimare CSM Suceava – CN “Nicu Gane” Fălticeni. Cei doi sportiv sunt însoţiţi la lot de antrenorul Vasile Avrămia.
La Snagov împreună cu lotul olimpic tineret de canotaj al României se află Mihai Samson de la CSM Suceava.

Important este că pe lângă aceşti sportivi la Fălticeni se pregătesc alţi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani care au demonstrat deja că au talent şi potenţial la Campionatele Naţionale de Canotaj fond pentru juniori I şi II de la Timişoara.
În proba de dublu vâsle Gianina Beleagă şi Marta Omania s-au clasat pe locul II la categoria juniori II, Marius Ghica a trecut linia de sosire al treilea în proba de simplu vâsle categorie uşoară la juniori I, în timp ce colegul său Cătălin Axinte a luat medalia de argint la categoria open.

La feminin, Ioana Vrînceanu a fost prima în proba de simplu vâsle la juniori II, colega sa de echipă Ramona Ungureanu sosind a treia la categoria juniori I. Echipajul de dublu vâsle format din Andreea Birică şi Mihaela Asendulese s-a clasat pe locul secund la juniori I, iar echipajul de 4 fără cârmaci alcătuit din Ramona Ungureanu, Andreea Birică, Mihaela Asendulese şi Ioana Nichita s-a clasat în final pe locul III la juniori I.

Rezultate de excepţie au obţinut canotorii suceveni şi la Campionatele Naţionale de seniori acolo unde Mihai Samson a ocupat locul III în proba de simplu vâsle, acelaşi loc fiind ocupat şi de echipajul Petru Adrian Ghica – Cătălin Axinte în proba de dublu vâsle. Probabil cea mai interesantă performanţă a fost realizată de echipajul de 4 cu cârmaci, în proba masculină, echipaj alcătuit din Petru Adrian Ghica, Marius Ghica, Mihai Samson, Cătălin Axinte şi cârmaciul de 15 ani Gianina Beleagă.

Aşa după cum se poate lesne observa rezultatele realizate de sportivii suceveni în acest an în competiţiile de canotaj ale României arată cu prisosinţă faptul că la baza de la Fălticeni se munceşte, copiii au talent şi merită toată încrederea şi investiţiile cum sunt cele două noi ambarcaţiuni marca Wintech, ambarcaţiuni de nivel olimpic.


Intră acum și în grupul de