Rugbiul sucevean are resurse (Rugby – juniori Under 16)


Intră acum și în grupul de

Lotul componentei Diviziei Naţionale de rugby CSM Bucovina Suceava este alcătuit în proporţie de 99% din sportivi crescuţi pe aceste meleaguri, lucru deosebit în peisajul sportiv românesc unde la mare preţuire se află „implanturile”. Acest lucru demonstrează faptul că Suceava are tinere talente rugbistice care „alimentează” echipa de seniori.

Dacă generaţia Under 18 s-a remarcat deja în Campionatul Naţional şi a dat lotului naţional de tineret al României trei jucători, G.Conache, Florea şi Constantineanu, formaţia Under 16 a CSM Bucovina Suceava abia urcă pe treptele afirmării. La finalul competiţiei în care evoluat, Comitetul Regional Moldova Nord, gruparea pregătită de antrenorul Constantin Vlad s-a clasat pe un merituos loc III. În ultima etapă tinerii rugbişti suceveni au reuşit un rezultat de prestigiu izbutind să învingă cu 8-7 puternica formaţie Poli Iaşi. Pentru suceveni au marcat Alexandru Macovei, eseu şi Mihai Dascălu o lovitură de pedeapsă. De remarcat că gruparea care s-a clasat peprimul loc la finele campionatului Comitetului Regional Moldova Nord este din Gura Humorului.

„Suceava a avut întotdeauna rugbişti buni şi continuă să producă talente şi acum. Echipa noastră Under 16 s-a descurcat onorabil în acest sezon competiţional şi sunt absolut convins că o parte din componenţii formaţiei vor ajunge sportivi adevăraţi. Rugbiul este un joc bărbătesc, un joc aprig şi corect, un joc în care se munceşte din greu şi puţini sunt cei care reuşesc să ajungă să joace la un nivel înalt, mulţi dintre tineri renunţând destul de repede. Din această cauză, nu este niciun secret, majoritatea componenţilor grupării Under 16 a CSM Bucovina Suceava provin din mediul rural acolo unde în general tinerii sunt obişnuiţi cu munca. Avem în lot sportivi din Dumbrăveni, Stroieşti, Plopeni şi din Suceava, sportivi care se înţeleg bine şi formează o adevărată echipă”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Din lotul formaţiei de rugby Under 16 a CSM Bucovina Suceava fac parte jucătorii: Adrian Macovei, Andrei Dascălu, Mihai Dascălu, Alexandru Macovei, Strugari, Leliuc, Luculescu, Galan, Paiu, C.Rusu, Cocoş, Moroşanu, Melniciuc, Dobincă, Cureluşă, Şerban, Zaiţ, Bujorean, Pop, Bortă şi Stavovei.


Intră acum și în grupul de