Avem din nou echipa de volei in primul esalon


Intră acum și în grupul de

CSMU LPS Suceava a promovat în Divizia A1 de volei masculin după barajul ce a avut loc în acest week-end la Botoşani!

13 ani au trecut de când Suceava nu a mai avut o reprezentantă în primul eşalon valoric al voleiului românesc. În 1997, cu Victor Pancu la cârmă, echipa locală de volei retrograda în eşalonul secund. Promisiunea lui Pancu a fost că la un moment dat va readuce voleiul sucevean la cel mai înalt nivel. După ani zbuciumaţi, petrecuţi în Divizia A2, în acest sezon, beneficiind de sprijinul CSM Suceava, Primăriei Suceava, Iulius Mall şi Consiliului Judeţean, formaţia CSMU LPS Suceava revine în prim-planul voleiului masculin din România.

În acest week-end, la Botoşani, a avut loc turneul final de promovare în Divizia A1. Cu un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, formaţia CSMU LPS Suceava şi-a asigurat prezenţa între cele mai valoroase 12 echipe din ţară.

Jucătorii antrenaţi de Victor Pancu aveau experienţa turneului de promovare la care au participat şi anul trecut, la Craiova, dar cu toate acestea emoţiile şi gândul că ar putea ajunge în prima ligă au fost, lucru care s-a resimţit mai ales în meciul de vineri, când sucevenii au pierdut cu 0-3 în faţa grupării CSM Bucureşti.
Sâmbătă şi duminică însă, tânăra echipă suceveană s-a moblizat exemplar şi obţinut două victorii concludente, suficient pentru a accede în Divizia A1, alături de echipe precum Unirea Dej, Dinamo Bucureşti, Tomis Constanţa, Remat Zalău, VCM LPS Piatra Neamţ şi altele.

Partida cu Rapid a fost meciul decisiv pentru CSMU LPS Suceava. După un prim set pierdut cu 22-25, sucevenii s-au adunat şi pe fondul unui joc mult mai exact şi-au depăşit net adversarul în următoarele trei seturi, 25-19, 25-18 şi 25-20.
Pe parcursul celor trei zile în care au jucat în Sala Polivalentă “Elisabeta Lipă” din Botoşani, voleibaliştii suceveni au încurajaţi de câţiva suporteri inimoşi, iar duminică, la meciul cu Rapid, în tribună a fost şi viceprimarul Viorel Seredenciuc.
Pentru CSMU LPS Suceava au evoluat: Sasu, Huţuleac, Orăşanu, Giurcă, Suson, Someşan, Ursachi, Bocancea, Prodan şi Soveja.


Intră acum și în grupul de