Cupa Romaniei, ultima speranta de cupa europeana a “studentilor” (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Amânată cu o săptămână din cauza morţii antrenorului campioanei HCM Constanţa, Zoran Kurteş, Cupa României, ediţia 2010, se va desfăşura în perioada 19-22 mai la Braşov, după următorul program:

Miercuri, 19 mai
HCM Constanţa – U Transilvania Cluj
Ştiinţa Bacău – Steaua Bucureşti
Pandurii Tg. Jiu – CS Universitatea Suceava
UCM Reşiţa – HC Odorhei

Joi, 20 mai
HCM Constanţa/U Transilvania Cluj – Ştiinţa Bacău/Steaua Bucureşti
Pandurii Tg. Jiu/CS Universitatea Suceava- UCM Reşiţa/HC Odorhei

Sâmbătă, 22 mai, este programată finala.

În ediţia ce tocmai s-a încheiat a Ligii Naţionale, CS Universitatea Suceava şi Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu şi-au împărţit victoriile, însă gorjenii au statutul de favoriţi în această confruntare. În turul ediţiei 2009-2010 a Ligii Naţionale, pe 6 septembrie 2009, echipa antrenată de Vasile Stângă s-a impus cu 26-22 pentru ca, în retur, în sala LPS, CS Universitatea să dispună cu 28-22 de Pandurii, într-un joc ce a avut loc pe 31 ianuarie 2010.

La Cupa României, antrenorul Leonard Bibirig, nu va putea conta pe căpitanul Adrian Chiruţ, căruia la meciul cu Ştiinţa Bacău i-a recidivat o accidentare mai veche la tendonul achilian astfel că interul stânga a fost deja programat astăzi la o intervenţie chirurgicală, la Bacău, la dr. Chelariu.

Bibirig: „Dacă ne autodepăşim putem învinge Pandurii”

Tehnicianul sucevenilor recunoaşte că această competiţie este una a surprizelor şi speră ca formaţia sa să fie cea care va impresiona la Braşov. „Cupa României este o competiţie a surprizelor şi de aceea sperăm ca noi să producem o impresie plăcută la această competiţie. Ne-am mai întâlnit şi în campionat cu echipa din Tg. Jiu şi ne-am împărţit victoriile. Sper să ne impunem deşi Pandurii are o linie de 9 metri masivă dar dacă ne autodepăşim şi nu repetăm greşelile din meciul de la Reşiţa ne putem adjudeca victoria”, a declarat Bibirig, care nu are preferinţe în privinţa posibilului adversar din semifinale. „Să trecem noi de Pandurii şi vom vedea”, a spus „Bibi”.

Şoldănescu: „Cupa României e o competiţie grea dar vrem un parcurs cât mai lung”

Bogdan Şoldănescu ştie că la Cupa României meciurile sunt „care pe care”, singura variantă pentru a rămâne în competiţie fiind victoria. „Este o competiţie grea pe care dacă vrei să o câştigi trebuie să învingi de trei ori în numai patru zile. Îmi doresc să avem un parcurs cât mai lung şi pentru asta trebuie să-i învingem pe cei de la Tg. Jiu”, a spus „Budy”, care regretă dispariţia prematură a antrenorului Zoran Kurteş, al cărui elev a fost înainte de transferul la Suceava.

Dediu: „Trebuie să jucăm ca în retur pentru a-i bate pe cei de la Tg. Jiu”

Interul stânga Claudiu Dediu va trebui să suplinească absenţa lui Chiruţ la Cupa României. Dediu mizează pe valoarea grupului de la Suceava în confruntarea cu Pandurii. „Gorjenii formează o echipă valoroasă şi pentru că au mulţi jucători străni însă dacă ne vom mobiliza aşa cum am făcut-o la meciul cu ei din retur, victoria ne va aparţine”, a afirmat Claudiu Dediu.

Mitrea: „La Cupa României mai avem o şansă de a prinde o cupă europeană”

Extrema Adi Mitrea crede că prin participarea la Cupa României, CS Universitatea îşi joacă ultima şansă de a prinde o cupă europeană. „Îi ştim bine pe cei de la Pandurii, am mai făcu şi alte vizionări în ultimele zile şi aşteptăm cu nerăbdare meciul. Ne dorim foarte mult să ajungem în finală pentru a putea prinde o cupă europeană”, a spus Mitrea.

Bogdan Bulină, referent al departamentului de marketing de la CSU

La conferinţa de presă de joi, directorul CS Universitatea, Petru Ghervan a anunţat cooptarea lui Bogdan Bulină în staff-ul grupării sucevene, acesta fiind de la începutul acestei luni referent în cadrul departamentului de marketing al clubului universitar. „Era necesar să avem un astfel de departament pentru ca lumea să aibă o percepţie şi o imagine bună despre jucători şi club în general. Consider că Bogdan Bulină este potrivit pentru această funcţie”, a spus Petru Ghervan.
La rândul său, Bogdan Bulină a precizat că principalul său obiectiv pentru viitorul apropiat este să aducă alături de CS Universitatea cât mai mulţi parteneri împreună cu care performanţele din ultimii ani să fie egale sau chiar depăşite.

Un nou partener

De acum, handbaliştii vor face cantonamentele la Hotel Toaca Bellevue din Gura Humorului. De altfel, Bulină a reuşit deja să atragă un nou sponsor pentru CS Universitatea în persoana managerului hotelului Toaca Bellevue din Gura Humorului, unde „studenţii” vor efectua un stagiu de pregătire de două săptămâni în această vară şi alte două săptămâni în iarnă.

Petrică Negrea: „Sunt onorat să mă aliez unei echipe performante”

Petrică Negrea, managerul hotelului Toaca Bellevue, s-a declarat entuziasmat de colaborarea cu CS Universitatea şi îşi doreşte ca aceasta să fie una de lungă durată şi cât mai fructuoasă. „La propunerea dlui Bulină în 30 de secunde am acceptat să colaborăm. Sunt onorat să mă aliez unei echipe performante, care este cel mai bun ambasador al judeţului nostru atât pe plan naţional cât şi internaţional”, a declarat Negrea.

Petru Ghervan a precizat că pe perioada stagiului de pregătire de la Hotel Toaca Bellevue, jucătorii suceveni vor avea condiţii de cazare, masă şi recuperare de cel mai înalt nivel. „Este un amplasament de patru stele unde sunt convins că jucători vor face un stagiu de pregătire aşa cum se cuvine”, a spus Ghervan.

Perioada cantonamentului de vară nu a fost stabilită deocamdată. Cert este că, după Cupa României, handbaliştii vor intra în vacanţă până la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, când după o săptămână de pregătiri la Suceava se va merge la Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de