Arbitrul bucurestean Doru Gordin complica viata echipei CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci din etapa a X-a a seriei A, CSM Bucovina Suceava – U Cluj 26-29 (19-14)

Runda cu numărul X a seriei A a Diviziei Naţionale de rugby, ultima din sezonul regulat, a programat pentru CSM Bucovina Suceava un meci cu implicaţii majore pentru viitorul ei în primul eşalon valoric. Pe stadionul „Unirea” din Suceava, gruparea gazdă a primit sâmbătă vizita formaţiei U Cluj. Ambele echipe aveau moralul scăzut, sucevenii fără niciun punct şi cu nouă înfrângeri la activ, oaspeţii cu doar 6 puncte în clasament.

Elevii antrenorului Constantin Vlad au realizat că au un meci grei şi trebuie să se mobilizeze, nu au realizat însă faptul că ardelenii au realizat un transfer de ultimă oră în lotul lor, arbitrul bucureştean Doru Gordin.

Hotărâţi să-şi treacă în cont primul succes din acest sezon competiţional, rugbiştii suceveni au atacat din primul minut şi au şi reuşit să deschidă scorul prin eseul reuşit de Opariuc. Suceveanul a profitat de o inexactitate a clujenilor, a făcut un sprint de 50 de metri şi a culcat balonul în terenul de ţintă advers. Oaspeţii nu şi-au revenit din şocul primei încercări a sucevenilor că au mai încasat una. Ovidiu Soloniuc îşi demonstrează calităţile de fotbalist, aruncă balonul către buturile clujene, insistă şi Preutescu reuşeşte să marcheze. Flutur transformă din poziţia centrală şi scorul devine 12-0 pentru CSM Bucovina Suceava.

La acest scor îşi intră în rol arbitrul Doru Gordin, care spre surprinderea tuturor a fost delegat de două ori consecutiv să conducă meciurile în care juca echipa el fluierând pe CSM Bucovina Suceava şi la meciul cu CSM Bucureşti. Pentru a nu lăsa sucevenii să se distanţeze, centralul inventează câteva infracţiuni ale jucătorilor gazdă şi U Cluj marchează şi ea un eseu la centru în minutul 31.
Gazdele nu renunţă şi Flutur pătrunde iriezistibil printre apărătorii adverşi şi duce scorul la 19-7 pentru suceveni, tot el transformând eseul.

Din nou arbitrul Gordin îşi intră în rol judecând diferit faze identice. Centralul fluieră un „înainte” imaginar pentru gazde, dar în schimb permite oaspeţilor un avantaj grosolan pe aceeaşi greşeală, ba mai mult trece cu vederea şi faptul că jucătorul clujean a şi călcat în afara terenului. La pauză va fi deci 19-14 pentru CSM Bucovina Suceava, diferenţa purtând amprenta clară a arbitrului Doru Gordin care a defavorizat evident gruparea gazdă.

Din păcate ceea ce au văzut iubitorii rugbiului sucevean prezenţi în tribune în prima repriză a fost nimic faţă de ceea ce a urmat după pauză. Stilul confuz de arbitraj a enervat ambele echipe şi de două ori, în minutele 45 şi 52 au avut loc altercaţii grave între jucătorii celor două echipe care şi-au împărţit pumni cu nemiluita. Au urmat câte două eliminări de fiecare parte şi jocul a căpătat un dinamism suplimentar. Cei care au profitat de jocul în inferioritate numerică au fost sucevenii care au mai marcat un eseu prin Nichiforiuc, eseu transformat de Ovidiu Soloniuc şi scorul a devenit 26-14 în favoarea gazdelor.

La acest scor gazdele erau favorite certe la victorie, însă ghiciţi cine nu a fost de acord? Bineînţeles arbitrul Doru Gordin. Centralul a ajutat din nou evident gruparea U Cluj „împingând-o” uşor către terenul de ţintă sucevean. Ardelenii au profitat ei de această dată şi „beneficiind” şi de un placaj ratat al apărătorilor suceveni au redus scorul la 26-19. La cest scor şi sucevenii o „comit” Oprea îi pasează cu întârziere lui Soloniuc, acesta şutează în blocaj şi U Cluj marchează din nou un eseu scorul devenind 26-24, oaspeţii ratând transformarea.

Şi 26-24 era un scor bun pentru suceveni după aspectul jocului. Cineva s-a opus, un „tip” pe care-l ştim deja, arbitrul Doru Gordin. U Cluj presează, CSM Bucovina Suceava se apără, dar centralul îi duce pe oaspeţi la 10 metri de terenul de ţintă sucevean. Urmează o pătrundere a clujenilor la care extrema dărâmă fanionul din colţul terenului lucru care nu ar fi putut fi făcut dacă nu călca în exterior, lucru nepermis de regulamentul de rugby. Evident arbitrul Doru Gordin se face că nu vede, acordă eseu pentru U Cluj şi apoi fluieră sfârşitul meciului după exact 80 de minute de joc fără a mai acorda niciun minut de prelungire după cel puţin 7 minute cât jocul a fost întrerupt de cele două altercaţii din repriza a II-a.

Aşadar, cu largul concurs al arbitrului Doru Gordin, U Cluj învinge pe CSM Bucovina Suceava cu 29-26 şi condamnă formaţia suceveană la un turneu play-out extrem de dificil. În turneul pentru evitarea retrogradării participă şase echipe, ultimele trei clasate din fiecare serie care intră cu punctajul din sezonul regulat. Cum CSM Bucureşti şi Poli Iaşi au 23, repectiv 18 puncte, ele nu au cum să intre în ecuaţia retrogradării, pentru cele două poziţii care mai permit menţinerea în Divizia Naţională luptând Ştiinţa Petroşani care are 12 puncte, U Cluj care are 10 puncte, Rulmentul Bârlad care are 5 puncte şi CSM Bucovina Suceava care are doar 1 punct din cauza arbitrului bucureştean Doru Gordin.

„Rar mi-a fost să văd în cariera mea de jucător şi antrenor asemenea arbitraj. Centralul a avut un stil care a creat tensiune în teren şi a judecat diferit faze identic e în favoarea clujenilor. De fapt şi de drept, acest meci este câştigat de jucătorii mei care au muncit şi s-au dăruit, munca lor fiind furată de arbitrul Gordin.
Aşa cum am făcut de fiecare dată vom lupta până la capăt şi nu vom cădea în genunchi. Am mai trecut prin momente grele cu rugbiul sucevean şi ne-am revenit, sper să se întâmple acest lucru şi de data asta”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de