Incendiu devastator intr-o gospodarie din Deia


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Frumosu, Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Zaharia N., din satul Deia, comuna Frumosu. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 03:42, iar la sosirea pompierilor ardea acoperişul casei de locuit şi acoperişul garajului şi al adăpostului de animale, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi casele din imediata apropiere.

Plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice Suceava precizează că incendiul a fost localizat imediat, în jurul orei 04.17, fiind lichidat la ora 06.15, în limitele găsite.

Focul a distrus acoperişul casei (P+1), construit din lemn şi acoperit cu şindrilă, pe o suprafaţă de 64 mp, interiorul unei camere de locuit de la etaj, pe o suprafaţă de 12 mp, acoperişul garajului pe o suprafaţă de 20 mp, acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de 105 mp, mobilier, documente, bunuri de uz gospodăresc, circa 5 tone plante furajere şi 2 mc cherestea. De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţei. În incendiu au pierit două bovine, pagubele totale fiind estimate de proprietar la 80.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din interiorul adăpostului de animale, din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.

Pompierii au salvat 6 bovine, casa proprietarului şi locuinţele învecinate, în valoare de aproximativ 250.000 lei.


Intră acum și în grupul de