Noi cazuri de infectare cu HIV/SIDA in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Numărul seropozitivilor din judeţul Suceava este de 169, după ce, de la începutul anului, alte cinci persoane au fost depistate cu virusul imunodeficienţei dobândite care provoacă SIDA, iar trei au decedat din cauza virusului. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, anul trecut, opt persoane au fost diagnosticate cu HIV/SIDA.

Maladia a fost depistată la patru persoane de sex masculin şi una de sex feminin. În timp ce unul dintre cazuri a fost înregistrat la grupa de vârstă 1-5 ani, câte două au fost înregistrate la grupele de vârstă 25-34 ani şi respectiv 35-44 ani. În ceea ce priveşte zonele de domiciliu, unul dintre bolnavi provine din zona Vatra Dornei, doi sunt din zona Rădăuţi, iar alţi doi din zona Fălticeni.

Potrivit DSP Suceava, copilul bolnav de HIV/SIDA a fost infectat cu virusul imunodeficienţei dobândite de către mama sa, care este seropozitivă, în timp ce adulţii au contactat virusul după ce au întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu mai multe persoane.

Din cele opt persoane seropozitive depistate în 2009, cinci sunt de sex masculin şi trei de sex feminin. Unul dintre cazuri a fost înregistrat la grupa de vârstă 5-9 ani (tatăl seropozitiv), patru la grupa de vârstă 21-24 ani, două la grupa de vârstă 25-34 ani şi unul la grupa de vârstă 45-54 ani. În ceea ce priveşte zonele de domiciliu, cinci dintre bolnavii de HIV/SIDA sunt din zona Suceava, doi din zona Vatra Dornei şi unul din zona Gura Humorului. În cazul adulţilor, cauza infectării o reprezintă partenerii multipli.

În 2009, trei suceveni diagnosticaţi cu această maladie au decedat.


Intră acum și în grupul de