Probleme maxime pentru CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava a încheiat sezonul regulat pe locul VI în grupa A a Diviziei Naţionale de rugby cu 0 puncte şi 10 înfrângeri la activ. În mod sigur formaţia suceveană ar fi făcut mai multe puncte dacă ar fi evoluat în grupa B acolo unde ar fi avut adversari mai acceptabili ca Rulmentul Bârlad, Ştiinţa Petroşani şi chiar Poli Iaşi sau U Timişoara.

Echipa pregătită de antrenorul Constantin Vlad va evolua în turneul play-out acolo unde joacă ultimele trei clasate din fiecare grupă. Cel mai interesant şi în acelaşi timp incorect lucru în acest turneu care va stabili cine retrogradează este faptul că fiecare grupare care va juca în play-out va intra cu punctele din sezonul regulat. Cum CSM Bucovina Suceava a jucat în grupă cu CSM Baia Mare, Dinamo, U Cluj, CSM Bucureşti şi CSU Arad, echipe deosebit de puternice este destul de nedrept ca să înceapă cu handicap net lupta pentru evitarea retrogradării cu formaţiile din grupa B care a fost mult mai uşoară.

Deocamdată însă aşa stau lucrurile şi CSM Bucovina Suceava nu prea are şanse să se menţină şi în anul viitor în primul eşalon valoric al rugbiului românesc. Dacă este să facem calcule, cum CSM Bucureşti are 23 de puncte şi Poli Iaşi 18, aceste grupări au un avans de 5 victorii, respectiv 4 în faţa sucevenilor şi nu vor avea probleme în turneul play-out. Dacă ne mai gândim şi la faptul că Ştiinţa Petroşani are deja 12 puncte şi U Cluj 10 au şi ele un avans de trei, respectiv două victorii simple, fără bonus, în faţa sucevenilor. În aceste condiţii, singura grupare cu care CSM Bucovina Suceava se poate compara este Rulmentul Bârlad care are doar 5 puncte.

Oricum, se pare că din sezonul următor sistemul competiţional va fi modificat, Divizia Naţională urmând să aibă doar 8 echipe, celelalte alcătuind un eşalon inferior. Planul este deja făcut însă totul depinde de calificarea naţionalei la Mondiale.


Intră acum și în grupul de